.
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 11:13

MotoGP – O Davide Brivio υπέγραψε με την Trackhouse Aprilia

Ο τέως επικεφαλής της Suzuki στα MotoGP και αρχιτέκτονας του πρωταθλήματος του Joan Mir το 2020, επιστρέφει στα MotoGP με την νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, ο Davide Brivio, γνωστός για τον ρόλο του ως επικεφαλής της Suzuki στα MotoGP τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για τη συνεργασία του και με τον Valentino Rossi, επιστρέφει στα MotoGP μετά από 3 χρόνια απουσίας. Ο Ιταλός θα συνεργαστεί με την νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia, Trackhouse, ως επικεφαλής ομάδας για το 2024 τουλάχιστον.

Ο Davide Brivio αποχώρησε από τα MotoGP αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2020, μεταβαίνοντας στην Formula1 και στην ομάδα της Alpine. Πλέον η επιστροφή του στους δύο τροχούς είναι γεγονός, στην ομάδα των Miguel Oliveira και Raul Fedrnandez, ενώ θα συνεργάζεται και με τον Wilco Zeelenberg, με τον οποίο έχουν περάσει μαζί και από την ομάδα της Yamaha.

O Justin Marks, ιδιοκτήτης της Trackhouse Aprilia, είπε για το γεγονός: «Είναι απίστευτο να έχεις κάποιον του βεληνεκούς και με την εμπειρία του Davide να ηγείται της ομάδας. Όλοι στην εταιρεία είμαστε εντυπωσιασμένοι με την αφοσίωση του. Φάνηκε από την στιγμή που τον συνάντησηα, ότι ο Davide είναι κάποιος που ταιριάζει απόλυτα με την κουλτούρα μας. Ξέρω ότι θα μας οδηγήσει σε μεγάλα πράγματα, εντός και εκτός πίστας.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon