.
Κατηγορία Bajaj
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 08:10

Bajaj - Κατασκοπευτικές φωτογραφίες προδίδουν τα υγραεριοκίνητα μοντέλα

Η Bajaj θα λανσάρει την πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο με καύσιμο το φυσικό αέριο στις 18 Ιουνίου 2024, με την εικόνα της να αποκαλύπτεται μερικώς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες λεπτομέρειες που διέρρευσαν πριν από την εν λόγω κυκλοφορία, η Bajaj Auto Limited είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία των μοτοσυκλετών ως ο πρώτος κατασκευαστής που αποκάλυψε μια μοτοσυκλέτα με κινητήρα φυσικού αερίου. Προγραμματισμένη να κάνει το ντεμπούτο της στις 18 Ιουνίου 2024, αυτή η καινοτόμα πρόταση που πιθανώς ονομάζεται «Bruzer», θα πάρει τη θέση της στην κατηγορία των 125 κ.εκ..

cng24b.jpg

Η μοτοσυκλέτα της Bajaj έρχεται φέρνοντας μια εντελώς νέα βάση στον τομέα της κατανάλωσης καυσίμου, με τη δέσμευσή της να είναι το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και η βελτιωμένη απόδοση καυσίμου σε σύγκριση με τις αντίστοιχες βενζίνης. Πρόσφατα κατασκοπευτικά πλάνα του νέου μοντέλου, προσφέρουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του, όπως η όρθια στάση οδήγησης, η οποία υποδεικνύει ένα ενιαίο κάθισμα, ενώ φαίνονται ακόμα και το μεγάλο τιμόνι με προστατευτικά χεριών. Αποκαλύπτονται επίσης οι προβολείς LED, η λαβή στο πίσω μέρος, τα προστατευτικά κάγκελα στο ύψος του κινητήρα, η μαύρη εξάτμιση, αλλά και ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων.

cng24c.jpg

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο, είναι εξοπλισμένο με τηλεσκοπικό πιρούνι και monoshock ανάρτηση πίσω, ενώ η ικανότητα πέδησης παρέχεται από ταμπούρα και δισκόφρενα που συμπληρώνονται από μονοκάναλο ABS. Όπως είδαμε και εδώ, οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν δύο ξεχωριστές παραλλαγές: η μία απεικονίζει ένα συμπαγή ανεμοθώρακα, ενώ η άλλη υιοθετεί μια στιβαρή εικόνα που θυμίζει το βενζινοκίνητο αδερφάκι του, το Bajaj CT125X, με πρόσθετα προστατευτικά στοιχεία όπως προστατευτικά χεριών και κάρτερ. Ακόμα, και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν βελτιωμένη σχεδίαση εξάτμισης και συμβατικές ζάντες αλουμινίου. 

cng24d.jpg

Η υποσχόμενη καινοτομία όμως της μοτοσυκλέτας CNG της Bajaj, δεν είναι άλλη από την αξιοσημείωτη μείωση κατά 50% στις εκπομπές CO2, την εκπληκτική μείωση 75% στις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα και σχεδόν 90% λιγότερους υδρογονάνθρακες, χωρίς μεθάνιο. Επιπλέον, προβλέπεται να μειώσει τα καύσιμα και τα λειτουργικά έξοδα της αντίστοιχης βενζινοκίνητης της κατά ένα εντυπωσιακό 55-65%. Με εκτιμώμενη τιμή περίπου 80.000-90.000 ρουπίες Ινδίας, τουτέστιν το πολύ 1.000 ευρώ, η νέα μοτοσυκλέτα της Bajaj θα είναι ασυναγώνιστη, με την ινδική εταιρεία να στοχεύει στις 20 χιλιάδες μοτοσυκλέτες το μήνα και όπως αναφέρει το rushlane.com, μέχρι το επόμενο έτος, να έχει άλλες 5-6 νέες μοτοσυκλέτες αερίου προς πώληση.

Πηγή: ackodrive.com / rushlane.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Bajaj RS400 – To φυσικό επόμενο βήμα μετά το Pulsar NS400;
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon