.
Κατηγορία Bajaj
Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 12:42

Bajaj RS400 – To φυσικό επόμενο βήμα μετά το Pulsar NS400;

Η δημιουργία μίας νέας sport μοτοσυκλέτας από την Bajaj μπορεί να είναι πραγματικότητα σε λίγο καιρό, από την στιγμή που υπάρχει πλέον ένα πιο «φρέσκο» Pulsar 400…

H Bajaj διαθέτει εδώ και καιρό, το σπορ RS200 στην γκάμα της, ωστόσο, παραδόξως θα έλεγε κανείς για τα δεδομένα της εποχής, ποτέ δεν προσέφερε στην αγορά μας μία μεγαλύτερη σε κυβισμό RS – ώστε να παίξει και σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κατηγορία. Αυτό μπορεί να αλλάξει μετά την παρουσίαση του Pulsar NS400, το οποίο τοποθετήθηκε ως το μεγαλύτερο Pulsar και άλλαξε αισθητά προς τα μοντέρνο.

Οι γραφιστικοί καλλιτέχνες είναι φυσικά αεικίνητοι και περιμένουν αυτές τις ευκαιρίες, για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Πως θα ήταν λοιπόν η Bajaj RS400; Οι εικόνες που βλέπετε προέρχονται από το ινδικό μέσο Rushlane, το οποίο δηλώνει πως σύντομα η Bajaj θα το κάνει πραγματικότητα. Μία νέα sport μοτοσυκλέτα, που θα ανταγωνιστεί τα πολυπληθή μοντέλα της κατηγορίας στα 300-500 κυβικά.

Τα 3D σχέδια είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, μιας και η μοτοσυκλέτα που παρουσιάζουν είναι αρκετά όμορφη, για τα δεδομένα της «παραδοσιακής» Bajaj που επεκτείνεται και σε άλλες αγορές. Φυσικά, το νέο μοντέλο αναμένεται να πάρει στοιχεία από το φρέσκο NS400 και αυτό το βλέπουμε ως «υποψία» στο εμπρός φανάρι. Η μορφή του, κατά τα άλλα, είναι γνώριμη από το RS200 αλλά αισθητά πιο μοντέρνα. Μπροστά βλέπουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι και ίσως θα ήταν μια σωστή απόφαση, η Bajaj να προσφέρει μια 4πίστονη δαγκάνα, παρά την 2πίστονη αξονική που βλέπουμε εδώ. Πίσω, εννοείται ότι μιλάμε για monoshock ανάρτηση, ενώ το πλαίσιο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διπλής δοκού.

Σύμφωνα με τους Ινδούς συναδέλφους μας, το Bajaj RS400 θα τοποθετηθεί ως «sports tourer» ή μία καθημερινή sport μοτοσυκλέτα, σε πιο ρεαλιστική ματιά. Η θέση οδήγησης θα είναι σπορ αλλά όχι supersport, με τιμόνι πιο ψηλό από ότι ίσως περιμένει κανείς και ύψος σέλας στα 800 χιλιοστά. Ο κινητήρας πιθανόν θα προέλθει αυτούσιος από το Pulsar 400, με κυβισμό 373 κ.εκ. και απόδοση  40 ίππων και 35 Nm ροπής – ο οποίος θα φέρει ίσως πλήρως ηλεκτρονικό έλεγχο γκαζιού, χαρτογραφήσεις απόδοσης και traction control.

Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν ή μείνουν στην σφαίρα της φαντασίας των γραφιστών της Ινδίας, μένει να επιβεβαιωθεί με τον χρόνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 13:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon