.
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 07:39

MotoGP 2024 - Ο Jorge Martin ξαναμοιράζει τη μεταγραφική τράπουλα

Στο Le Mans, αυτό που συζητήθηκε και πάλι... εντόνως είναι η πιθανή απόφαση της Ducati σχετικά με το ποιος θα είναι ο δίπλα στον Pecco Bagnaia το 2025.

Υπάρχουν τρεις υποψήφιοι μνηστήρες για τη θέση, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Jorge Martín, Marc Márquez και Enea Bastianini. Ωστόσο, δεν θα ανακοινωθεί τίποτα παρά μόνο μετά το Mugello, με τους Ιταλούς να έχουν το πάνω χέρι και να καθυστερούν ακόμη και τις διαπραγματεύσεις. Φυσικά, βρίσκονται σε επικίνδυνα λεπτή ισορροπία, αφού θα πρέπει να απορρίψουν δύο πολύ καλούς αναβάτες, κάτι που σχεδόν σίγουρα, θα ενισχύσει τις αντίπαλες ομάδες στο μέλλον γυρνώντας... μπούμερανγκ. Στη Γαλλία, έγινε πιο ξεκάθαρο ότι αυτός με τις λιγότερες πιθανότητες είναι ο Enea Bastianini, ο εκπρόσωπος του οποίου, Carlo Pernat, ασκεί ήδη κριτική στη Ducati λέγοντας ότι θα ήταν κακό να έπαιρναν το Marc Márquez.

Αυτό που θα ήθελε ιδανικά η Ducati είναι να διατηρήσει τον Jorge Martín αλλά και το Marc, για να ανέβει εργοστασιακά ο ένας από τους δύο και ο άλλος να είναι στην Prima Pramac. Και οι δύο όμως θέλουν να πάνε στην επίσημη ομάδα. Εντωμεταξύ, τα αντίπαλα εργοστάσια κινούνται και δελεάζουν τους πάντες, αν και με διαφορετικούς τρόπους. Για το Martinator, το νυν ηγέτη του φετινού Πρωταθλήματος, υπάρχει επιθυμία από όλους, με την πρώτη του επιλογή ωστόσο να είναι η επίσημη ομάδα της Ducati. Αν όχι, απλώς θα συμφωνήσει να πάει σε άλλο εργοστασιακό paddock και τίποτα λιγότερο. Η Yamaha και η Honda είναι λιγότερο υποψήφιες, αφού ο Μαδριλένος είναι φιλόδοξος, δηλώνοντας «Αυτό που θέλω είναι να κερδίζω», με τους Ιάπωνες να χρειάζονται χρόνο. Στον αντίποδα, είναι αυτοί που θα πλήρωναν τους καλύτερους μισθούς.

Η Aprilia είναι ένας πιθανός προορισμός ή μήπως... η ΚΤΜ;

Στο Noale δεν θα ήταν δυσαρεστημένοι να συνεχίσουν με το δίδυμο Aleix Espargaró-Viñales, αλλά άνετα θα έκαναν χώρο στον Jorge, με την "υποβάθμιση" του Aleix σε αναβάτη εξέλιξης να είναι η "λύση". Ο Maverick εντωμεταξύ, δελεάζεται από μια υψηλή οικονομική προσφορά από το HRC και τις υποσχέσεις για το μέλλον, με τη Honda ειδάλλως να κινείται προς Bastianini μεριά. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ισπανική Marca, πρόσφατα άνοιξε ένα απροσδόκητο μέτωπο για το Martinator: η KTM. Ο Jorge Martin ήταν ήδη αναβάτης της και επρόκειτο να ανέβει στο MotoGP, όταν αγωνιζόταν για την Ajo KTM στη Moto2. Αλλά η μοτοσυκλέτα της τότε δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική και ο Ισπανός βρήκε ένα κενό για να πάει στη Ducati, υπογράφοντας το 2020, προκαλώντας ρήξη στη σχέση του με τους Αυστριακούς, οι οποίοι όχι μόνο απέσυραν ακόμη και τη χορηγία της Red Bull, αλλά απείλησαν μάλιστα και να οδηγήσουν τον πρωταθλητή Moto3 του 2018 στα δικαστήρια.

Και αν ο Martin είχε αποκλειστεί από τα πορτοκαλί, αυτό ήταν μέχρι τώρα, αφού του προσφέρθηκε και πάλι η χορηγία από τη φίρμα των γνωστών ενεργειακών ποτών. Η KTM θα του έδινε υψηλότερο μισθό από την Aprilia και μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική θέση, με αρκετούς πρώην αναβάτες της Ducati στο τιμόνι, όπως ο Francesco Guidotti, επικεφαλής της ομάδας του και πριν από την Prima Pramac. Για την ΚΤΜ, σίγουροι είναι οι Pedro Acosta και Brad Binder, ενώ συνομιλίες φαίνεται πως έχουν γίνει και με το Marc Marquez. Επιπλέον, έχουν δείξει ότι στη GasGas Tech3 μπορούν να βάλουν όσους μηχανικούς και πόρους χρειάζονται, όπως συμβαίνει τώρα με τον Tiburón de Mazarrón, με τον Jack Miller, να είναι εκείνος ο οποίος δυσκολεύεται πολύ να συνεχίσει.

Εν κατακλείδι, ο Jorge θα περιμένει την Ducati, αλλά αν τον αφήσουν να φύγει, μπορεί να γίνει ο μεγάλος τους αντίπαλος για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια.Ποιος έχει το καρπούζι και ποιός το μαχαίρι τελικά;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon