.
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 10:19

Yamaha 50 χρόνια αγώνες – 2005-2006

 

Ο Rossi 2ος γενικής, χάνει  τον διαδοχικό τίτλο του MotoGP

 

Παρά τις πέντε νίκες του σε σύνολο 17 αγώνων το 2006, ο Valentino Rossi, λόγω ατυχιών το πρώτο διάστημα, δεν καταφέρνει να κερδίσει το πρωτάθλημα και τελειώνει τη χρονιά στην 2η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Collin Edwards βρίσκεται στην 7η θέση, ενώ οι Carlos Checa και James Ellison στην 15η και 18η αντίστοιχα.

Ο Rossi δεν καταφέρνει να κάνει το χατ τρικ

Ο εναρκτήριος γύρος της σεζόν του 2006 χαρακτηρίστηκε από τη μάχη ανάμεσα στους Loris Capirossi (Ducati) και Dani Pedrosa (Honda) για να κερδίσει τελικά ο πρώτος. Για τη Yamaha από την άλλη μεριά, ο αγώνας αυτός επιφύλασσε μια σειρά από ατυχίες, με όλους τους αναβάτες της να τερματίζουν από την 11η θέση και κάτω. H μοτοσυκλέτα του Rossi ακουμπά μια άλλη και πέφτει στην πρώτη στροφή, ανοίγοντας τη διαφορά από τον πρώτο στα 50 δευτερόλεπτα. Ο Rossi παρά την προσπάθειά του να ανακτήσει το χαμένο έδαφος δεν τα καταφέρνει και τερματίζει 14ος. Ο Edwards βγαίνει εκτός πίστας στην προσπάθειά του να αποφύγει την πτώση του Rossi και η θέση του πέφτει στην δεύτερη από το τέλος, για να ανέβει στην 11η στη γραμμή του τερματισμού. Ο Checa, ο οποίος επιστρέφει στη Yamaha αυτή τη σεζόν, κρατάει την 7η θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα, σταδιακά όμως τη χάνει και τερματίζει 13ος, με τον Ellison να τερματίζει 16ος. 

Ο Rossi επανέρχεται δριμύτερος, κερδίζει τον επόμενο γύρο στο Κατάρ και τερματίζει 4ος στην Τουρκία. Στους επόμενους γύρους, σε Κίνα και Γαλλία όμως, προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα τον αναγκάζουν να αποσυρθεί, πέφτοντας έτσι στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 40 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο. Ανεβαίνει στην 3η θέση μετά τα GP Ιταλίας και Καταλονίας, χάνει όμως το πόντιουμ στην Ολλανδία, εξ’ αιτίας τραυματισμού του στα προκριματικά. Από εκεί ανεβαίνει στη 2η θέση μετά τον τερματισμό του στην 2η θέση στη Βρετανία και την τέταρτη νίκη του της σεζόν, στη Γερμανία. Έτσι κλείνει η ψαλίδα από τον πρώτο στη γενική κατάταξη N. Hayden (Honda), στους 16 πόντους. Στο αμερικάνικο GP, ο Rossi αναγκάζεται ξανά να αποσυρθεί από τον αγώνα, με τον Hayden να παίρνει μία ακόμη νίκη. Έτσι πέφτει ξανά στην κατάταξη, βρισκόμενος τώρα στην 4η θέση, η μάχη όμως δεν τελειώνει εδώ. Έπειτα από τον τερματισμό του στη 2η θέση στην Τσεχία, τη νίκη του στη Μαλαισία και την 3η θέση στην Αυστραλία, ο Rossi μειώνει ξανά τη διαφορά στη βαθμολογία, στους 21 πόντους. Και με τους δύο τερματισμούς του στη 2η θέση στα GP Ιαπωνίας και Πορτογαλίας, τώρα βρίσκεται κατά 8 βαθμούς μπροστά από τον Hayden.

Ο τελευταίος γύρος λαμβάνει χώρα στη Βαλένθια και ο Rossi παίρνει την pole position. Κάνει όμως μια κακή εκκίνηση και πέφτει στα φρένα στον 5ο γύρο. Με την επαναφορά του στον αγώνα, αν και καταφέρνει να προσπεράσει επτά προπορευόμενους αναβάτες, δεν καταφέρνει να φτάσει τον Hayden, ο οποίος βρισκόταν στην 3η θέση. Έτσι η χρονιά του 2006 τελειώνει με τον Rossi στη 2η θέση της γενικής βαθμολογίας.

Ο Edwards έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στην Ολλανδία, ενώ ο Rossi αναρρώνει από τον τραυματισμό του. Ξεκίνησε από την πρώτη γραμμή για να ηγηθεί στα πρώτα μέρη του αγώνα, ενώ συνέχισε να βρίσκεται μπροστά από τον Hayden, ο οποίος προσπάθησε να τον προσπεράσει στην τελευταία φουρκέτα ανεπιτυχώς, βγαίνοντας εκτός πίστας. Η νίκη φαινόταν να πηγαίνει στον Edwards, όμως κι αυτός έπεσε στο χαλίκι, στην επόμενη αριστερή στροφή. Έτσι ο Hayden μπόρεσε να τον προσπεράσει και να πάρει τον αγώνα. Ο Edwards επανήλθε στην άσφαλτο, τερματίζοντας τελικά 13ος, 7ος στη γενική κατάταξη, έχοντας συλλέξει πόντους στη βαθμολογία του από τους 16 σε σύνολο 17 αγώνων αυτής της σεζόν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 14:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon