.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 12:38

Test - Ducati Multistrada 1200 DVT 2016

 

Πολυτάλαντη!

 

 


Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος
 

Ducati Multistrada 1200 DVT - Η νέα “ψηλή superbike” της Ducati είναι τόσο δυνατή, εύκολη και γρήγορη, αλλά και πιο sport και με αυξημένες δυνατότητες που την χρήζουν την ιδανική 4 σε 1 μοτοσυκλέτα Adventure!

Περισσότερο απολαυστική


Ψηλή όσο πρέπει για να απολαμβάνεις τα ταξίδια σου (Touring), καλοστημένη και γρήγορη όσο χρειάζεται για να ξεδιπλώνεις τις αγωνιστικές σου ικανότητες (Sport), χαμηλή και εύχρηστη όσο πρέπει για να μετακινείσαι καθημερινά σε συνθήκες πόλης (Urban), αλλά και με άνετη προσαρμογή σε βατούς χωματόδρομους (Enduro), ώστε να συμπληρώνει το καρέ του τέσσερα-σε-ένα. Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος της Ducati, με την υποβοήθηση των τεσσάρων διαφορετικών ρυθμίσεων των ηλεκτρονικών συστημάτων που διαθέτει η νέα Multistrada 1200 DVT.

Τα mode οδήγησης Sport, Touring, Urban, Enduro, διαφοροποιούν την απόδοση του κινητήρα που έβγαλε 145 άλογα στον τροχό από 160 ανακοινώσιμα. Στις επιλογές χαρτογράφησης, το DVT διατηρεί τους ίδιους ίππους σε Sport και Touring (145,18 και 144,48 αντίστοιχα), με διαφορετική απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού, ενώ σε Urban και Enduro οι ίπποι φτάνουν στους 92,18 και 92,31 αντίστοιχα, πάλι με διαφορά στο άνοιγμα του γκαζιού - και φυσικά, και στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις των υπόλοιπων ηλεκτρονικών συστημάτων. Σε κάθε διαφορετικό mode, το Traction Control, το ABS και το wheelie control παρεμβαίνουν διαφορετικά, ενώ στην ρύθμιση Enduroβ τα Wheelie Control και Traction Control παραμένουν ανενεργά, με το ABS να ενεργεί μόνο μπροστά στα συνδυασμένα φρένα.

Η διαφορά από το προηγούμενο Multistrada είναι εμφανής παντού. Από τις χαμηλές στροφές, το νέο Multistrada 1200 DVT είναι πιο άμεσο στην επιτάχυνση, ενώ στις μεσαίες στροφές η ιπποδύναμη πραγματικά εκτινάσσεται σε άλλα ύψη! Από τους 122,64 ίππους στους 145,18 με τους 130 από αυτούς να είναι διαθέσιμοι συνεχώς από τις μεσαίες στροφές. Η Ducati κατάφερε να προσθέσει αξία στον Sport χαρακτήρα του μοντέλου, επεμβαίνοντας σε κάθε σύστημα που θα βελτίωνε την απόδοση, το κράτημα, το φρενάρισμα, την άνεση, την καθημερινότητα και το ταξίδι. Με άλλα λόγια την έκανε περισσότερο απολαυστική σε κάθε επίπεδο.


Νέα παντού


Οι μηχανικοί της Ducati στρίμωξαν σε μία γωνία την Multistrada 1200 του 2013, που είχε μόλις ανανεωθεί, διατήρησαν τα θετικά χαρακτηριστικά της, τις επιδόσεις της, και πάνω της, έφτιαξαν μία μοτοσυκλέτα κατά 90% νέα. Η Ducati άλλαξε την Multistrada ώστε να γίνει η μοτοσυκλέτα που καλύπτει κάθε ανάγκη. Οι αλλαγές που έγιναν την άγγιξαν σε όλο της το σώμα, διατηρώντας αναλλοίωτο το ύφος και το στυλ της, δίνοντας όμως φρέσκια εμφάνιση, και σύγχρονη λειτουργία

Νέο πλαίσιο, στα πρότυπα του Trellis Design, νέα αεροδυναμική και στενότερη σιλουέτα, ευκολότερο πάτημα στο έδαφος, περισσότερος χώρος στη σέλα για τον αναβάτη, πιο άνετη θέση οδήγησης, καλύτερη προστασία από τον αέρα, νέοι διακόπτες, βελτιωμένες αναρτήσεις, και ένας κινητήρας που, βασισμένος στον Testastretta 11 μοιρών, εξοπλίστηκε με το σύστημα DVT (Ducati Variable Timing), προσθέτοντας δύναμη και ευστροφία, ικανή να απογειώσει τις αισθήσεις.

Η εργονομία είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι με το οποίο ασχολήθηκαν οι μηχανικοί της Ducati. Το τιμόνι προσφέρει εξαιρετικούς μοχλούς, είναι άνετο και μεγάλο για ταξίδια, αλλά και όσο sport χρειάζεται για να τοποθετείς το σώμα σου ''αγωνιστικά''.

Η Ducati σκέφτηκε και τους κάτω του μετρίου ύψους αναβάτες όταν σχεδίασε την νέα Multistrada, τοποθετώντας σέλα ρυθμιζόμενη σε δύο ύψη, στα 825 - 840mm, ενώ διατίθεται και ακόμη χαμηλότερη, στα 800 - 820mm. Βέβαια, η ψηλή ρύθμιση θα λέγαμε ότι είναι οριακά... χαμηλή, αλλά ταυτόχρονα και τόσο βολική, που συνδυάζει την sport και τουριστική οδήγηση με χαρακτηριστική ευκολία. Το μήκος της σέλας είναι κατά 20 χιλιοστά μακρύτερο από αυτό του προηγούμενου μοντέλου κι έτσι ο αναβάτης θα “ταιριάξει” εύκολα πάνω της, ενώ η
χαμηλότερη ρύθμιση της σέλας θα προτιμηθεί από πιο μικρόσωμους αναβάτες. Αντιθέτως, οι αρκετά ψηλοί αναβάτες θα πρέπει να λυγίσουν αρκετά τα γόνατά τους. Το μόνο πλην της νέας σέλας είναι ότι μέσα στην πόλη τείνει να γίνει… θερμαινόμενη, καθώς επηρεάζεται από τον κινητήρα.

Ωστόσο, η Ducati σχεδίασε εκ νέου το νέο Multistrada με στόχο να ομαλοποιηθούν οι γραμμές του από μπροστά προς τα πίσω, όντας στενότερο στο μεσαίο τμήμα. Έτσι, παρά το φάρδος της σέλας, αυτή παραμένει χαμηλή και πατάς εύκολα κάτω, αφού τα πόδια, δεν ανοίγουν εκνευριστικά. Μάλιστα, το μόνο που θα λέγαμε ότι ενδεχομένως να ενοχλήσει κάποιους είναι πως το γόνατο ακουμπά στην ένωση των σωλήνων του πλαισίου.


Ποιότητα, αίσθηση, συμπεριφορά!


Τόσο ο κινητήρας με το σύστημα μεταβλητής διαδρομής των βαλβίδων, DVT - Ducati Variable Timing, όσο και το ηλεκτρονικό πακέτο που διαθέτει, την καθιστούν ως μία από τις πλέον εξελιγμένες μοτοσυκλέτες γενικώς.

Το κλειδί πλέον είναι ασύρματο και αρκεί να το έχεις μαζί σου προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σύστημα που δίνει την άδεια για την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας, ή ακόμη και να ξεκλειδώσει. Χρειάζεται κάποια περίοδος προσαρμογής ωστόσο, ώστε να μην πατάς κατά λάθος το κουμπί ενεργοποίησης που ανοίγει / κλείνει το κύκλωμα και το οποίο βρίσκεται στο σημείο που συνήθως βρίσκεται η μίζα. Λίγη εξάσκηση απαιτείται και στο κλείδωμα του τιμονιού: εφόσον το κύκλωμα είναι κλειστό, κρατάς πατημένο σταθερά το κάτω κουμπί του δεξιού διακόπτη έως ότου ακούσεις την κλειδαριά να ''πετάει'' τον αφαλό της για να κλειδώσει το τιμόνι - μία ένδειξη στην οθόνη σ’ το επιβεβαιώνει.

Οι διακόπτες είναι πιο χρηστικοί από του παλαιότερου μοντέλου και φωτίζονται περιμετρικά, αν και περισσότερο αισθητική είναι η αναβάθμισή τους παρά λειτουργική. Ευτυχώς πλέον δεν χρειάζεται να έχεις master στα ηλεκτρονικά, αφού πλοήγηση ανάμεσα στα modes ή στην παραμετροποίηση κάθε ρύθμισης γίνεται με εξαιρετική ευκολία με τη βοήθεια του αριστερού διακόπτη.

Με την ίδια ευκολία λειτουργεί και το Cruise Control που βρίσκεται στον αριστερό διακόπτη του τιμονιού. Ενεργοποιείται και ρυθμίζεται εύκολα και γρήγορα, ενώ απενεργοποιείται με το πάτημα του φρένου.


Η έκδοση S


Η εμμονή στην ποιότητα που είναι χαρακτηριστική της Ducati δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από το Multistrada. Η βαφή είναι βαθειά και ποιοτική, η συναρμογή των πλαστικών μερών εκπληκτική. , όπως και η. Αν θέλαμε να βρούμε ένα αρνητικό, αυτό θα ήταν ρυθμιζόμενη ζελατίνα του fering η οποία βγάζει λίγο κραδασμό στη βάση της, στρώνει όμως με λίγο κούνημα προς τα πάνω. Η οθόνη του βασικού μοντέλου είναι ίδια σε μέγεθος και σχεδίαση με της έκδοσης S, αλλά οι πληροφορίες εμφανίζονται διαφορετικά και πολυπληθέστερα (οι tech-freaks θα την λατρέψουν).

Η έκδοση S διαθέτει το σύστημα των ηλεκτρονικών αναρτήσεων DSS - Ducati Skyhook System. Το SkyHook λαμβάνει δεδομένα από τους αισθητήρες που διαθέτει σε διάφορα σημεία και φροντίζει να ''κρατάει'' την Multistrada πάντα στην θέση της, σαν να στηρίζεται σε ένα αόρατο σημείο - εξ ου και το όνομα “SkyHook” (άγκυρα στον ουρανό).
Επίσης διαθέτει μεγαλύτερους κατά 10 χιλιοστά δίσκους φρένων μπροστά (330mm από 320mm) με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες monoblock της Brembo EVO M50 (όπως στο Panigale) από monoblock M32, σύστημα Cornering ABS και φώτα Led Cornering Lights. Το Cornering ABS, μέσω αισθητήρων κλίσης φροντίζει ώστε, την στιγμή που ο ένας τροχός έχει διαφορετική ταχύτητα από τον άλλο, να πιέζει ανάλογα τα φρένα, ώστε να διατηρήσει την πρόσφυση, ενώ με τα Cornering Lights ο δρόμος φωτίζεται ακόμη και όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση.

Η S ζυγίζει τρία κιλά περισσότερα από την απλή έκδοση (212 έναντι των 209) και κοστίζει 2.450euro επιπλέον (20.950 έναντι των 18.500 ευρώ) με την υψηλότερη τιμή να περιλαμβάνει διαφορετικό πίνακα οργάνων, τα Cornering Lights και το Bluetooth σύστημα, τo Cornering ABS και το Wheelie Control. Το δίλλημα της επιλογής ανάμεσα στις δύο εκδόσεις κρίνεται στο κατά πόσο ο αναβάτης θέλει να έχει περισσότερο ο ίδιος τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας και λιγότερα τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά.


Παιχνίδι πόλης


Χάρη στη χαμηλή σέλα, αλλά και στο κατά 4 μοίρες μεγαλύτερο κόψιμο του τιμονιού (σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο) η νέα Multistrada ελίσσεται υπέρ-άνετα μέσα στην πόλη. Αυτό που συμβάλλει τα μέγιστα, όμως, στην ευκολία χειρισμού της είναι το ζύγισμά της το οποίο είναι εκπληκτικό - αυτό που βλέπεις με αυτό που τελικά καβαλάς, δεν έχει καμία σχέση σε αίσθηση. Το βάρος της εξαφανίζεται άπαξ και την κρατήσεις οριζόντια ως σταματημένη και σε εκπλήσσει, αφού ο όγκος της δεν σε προδιαθέτει για τέτοιο ζύγισμα.
Οι αρρυθμίες του κινητήρα στο ρελαντί και η κάπως απότομη απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού, σου δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα πολύ βελτιωμένο και “εξημερωμένο” Multistrada, που παραμένει όμως Ducati σε μεγάλο βαθμό. Ο ψεκασμός του λειτουργεί εξαιρετικά, αφού ακόμη και πριν φτάσει ο κινητήρας σε θερμοκρασία λειτουργίας, δεν παρουσιάζει σκαλοπάτια στο άνοιγμα του γκαζιού, ούτε ''βήχει''.

Ο κινητήρας του αποδίδει γραμμικά στις πρώτες χιλιάδες των στροφών για να σου δώσει την απόδοση που θες στο ''χούφτωμα'', όπου το σύστημα DVT ανοίγει τις βαλβίδες, πλημμυρίζοντας τους κυλίνδρους με μείγμα, τον χώρο με ήχο, την άσφαλτο με δύναμη κι εσένα με αδρεναλίνη. Νιώθεις ξαφνικά ότι απέκτησες 500 κυβικά παραπάνω και επιβεβαιώνεσαι, με τους 145 ίππους που έβγαλε στο δυναμόμετρο. Η δύναμη δεν κρύβεται, και η απλότητα με την οποία καταφέρνει να την συνδυάζει σε καθημερινές ή sport συνθήκες, είναι το μαγικό του σημείο.

Η χροιά του κινητήρα, επιβεβαιώνει πως κάθεσαι σε ένα Ducati: Ο ήχος του είναι δυνατός, μπάσος, επιβλητικός και σαφώς δεν περνάει απαρατήρητος. Με μία γκαζιά όλοι θα κάνουν στην άκρη, σε εξιτάρει και δεν σε κουράζει καθόλου. Ένας μοναδικός ήχος, όσο και το στυλ της Ducati που εκπροσωπεί.

Περιορισμοί και όρια

Ο περιορισμός των ίππων στους 92 στον τροχό - 100 στα χαρτιά, για Urban και Enduro χρήση, με αντίστοιχη διαφορά στις ρυθμίσεις του Traction Control, του ABS αλλά και του DWC - Ducati Wheelie Control (για τις σούζες), διαφοροποιεί την οδήγηση του Multistrada. Pυθμίσεις που μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση βρεγμένου οδοστρώματος. Οκτώ επίπεδα ρύθμισης του Traction, θα δώσουν ή θα κόψουν την απόδοση της δύναμης ανάλογα με τις απαιτήσεις του αναβάτη - από την επιλογή 4 και πάνω βέβαια, καταντάει εκνευριστικό το ''κόψιμο'', ακόμη και σε στεγνό γλιστερό δρόμο.

Η απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού είναι εξαιρετική από το Ride-by-Wire γκάζι και η μακριά πρώτη σχέση του κιβωτίου, βοηθά ώστε να κινείσαι συνεχώς με απενεργοποιημένο το Traction Control. Οι σούζες από την άλλη, έχουν μία περίεργη υπόσταση, αφού, ενώ το Multistrada σηκώνεται ακόμη και με 3η σχέση στο κιβώτιο με χαρακτηριστική ευκολία και λίγο ''τσίμπημα'' του συμπλέκτη, θέλει πραγματικά προσπάθεια για να το "στήσεις", λόγω της παρεμβατικότητας του συστήματος DVT. Ανοίγει, αυξάνεται απότομα η δύναμη την ώρα που είσαι σούζα και έρχεται το ''καπάκι'' αν δεν προσέχεις...

Όπως και αν ανοίξεις το γκάζι, η μοτοσυκλέτα θα επιταχύνει γρήγορα, ο τροχός θα βρει πρόσφυση, το Traction Control θα αφήσει όση δύναμη χρειάζεται να βγει στο δρόμο και θα είσαι ασφαλής, παντού και πάντα. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολλά πράγματα, παρά μόνο την οδήγηση που θες να κάνεις. Όλα τα υπόλοιπα, τα κάνει το νέο Multistrada. Σε σημεία που ήξερες ότι ο δρόμος δεν κρατάει, τώρα η πρόσφυση εκτοξεύεται σε εκπληκτικά επίπεδα. Νιώθεις τους τροχούς να γαντζώνουν στην άσφαλτο και τα Pirelli Scorpion Trail II να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σου. Όλα γίνονται πιο εύκολα, οι στροφές γίνονται... ευθείες και το Multistrada δείχνει τα δόντια του σε κάθε καμπή.

Άριστο στήσιμο


Η νέα Multistrada προσπαθεί και καταφέρνει να ταιριάξει τον γρήγορο τουρισμό στο menu της, χάρη στην πολύ sport κατασκευή της. Παράλληλα, είναι δύσκολο έως αδύνατο να κρυφτούν οι αγωνιστικές καταβολές της, κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στη σέλα της. Διαθέτει πολύ καλό στήσιμο σε πλαίσιο και αναρτήσεις, τόσο που μπορείς να κινείσαι αργά ή γρήγορα με άνεση.

Είναι γεγονός ότι η Ducati έχει αγωνιστική ιστορία και στην sport χρήση της Multistrada, το επιβεβαιώνεις. Όταν δει κλειστές στροφές τρελαίνεται, μεταμορφώνεται σε super motard και αλλάζει κλίση ταχύτατα, σαν μονοκύλινδρη. Το βάρος της εξανεμίζεται και την νιώθεις να τινάζεται από στροφή σε στροφή, ασχέτως ποιότητα του δρόμου, ή χιλιομέτρων στο κοντέρ.

Ακόμη και με συνεπιβάτη, η συμπεριφορά της νέας Multistrada 1200 ελάχιστα επηρεάζεται, αφού αναβάτης και συνεπιβάτης, βρίσκονται μέσα στο μήκος του μεταξονίου και τίποτα δεν ''εξέχει'' προς τα πίσω, που να επηρεάζει αρνητικά με το βάρος της.

Οι αναρτήσεις είναι ένα ακόμη σημείο στο οποίο η Ducati έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος. Παρά το ότι είναι "απλές", χειροκίνητα ρυθμιζόμενες σε σχέση με του αδελφού S που διαθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα SkyHook, δείχνουν σωστά προετοιμασμένες για κάθε χρήση. Διατηρούν την άνεση σε κορυφαία επίπεδα στο ταξίδι, με όσο βάρος και αν τις επιβαρύνεις. Μπορεί το μπροστινό σύστημα να ελαφραίνει κατά τις επιταχύνσεις ή να σου μεταφέρει μία ελαφριά αίσθηση κατά το στρίψιμο με αργές ταχύτητες, ωστόσο ποτέ δεν θα νιώσεις ότι το ''χάνεις''. Μάλιστα, είναι τόσο αποδοτικές σε πρόσφυση και άνεση, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι, τι παραπάνω τελικά μπορεί να κάνει το σύστημα SkyHook.

Τουρισμός και... πίστα!


Ως χαρακτηριστική Ducati είναι, ξεχωρίζει για την άνεση με την οποία συνδυάζει διαφορετικούς κόσμους. Ταξιδεύει ξεκούραστα με ταχύτητες πάνω από 150χ.α.ω., παραμένει ανεπηρέαστη από τον αέρα, και καταφέρνει μεγάλες μέσες ωριαίες ταχύτητες στο ταξίδι. Παράλληλα, φτάνει κοντά στα 260χ.α.ω., φρενάρει εκπληκτικά καλύπτοντας ακόμη και τους απαιτητικούς αναβάτες. Όσοι θα κινηθούν σε πίστα ή σε σβέλτες ορεινές διαδρομές, πιέζοντας την Multistrada στα όρια, ίσως αναζητήσουν αυτό το κάτι παραπάνω στα φρένα του S. Για σπορ οδήγηση πάντως, οι αναρτήσεις του απλού μοντέλου είναι ιδανικές, αφού λειτουργούν ανεπηρέαστες από αισθητήρες.

Σε συνεχόμενες στροφές με ταχύτητες των 60 - 120 χ.α.ω., ΔΕΝ πρόκειται να σε δει κανείς, ούτε και με κιάλια! Ακόμη και ένα καλοστημένο αγωνιστικό supermotard, θα χρειαστεί προσπάθεια για να πλασαριστεί με την ακρίβεια και την άνεση που το κάνει το Multistrada, χωρίς καμία μετατροπή. Ελίσσεται με την ευκολία ενός μονοκύλινδρου, αλλάζει κατεύθυνση σαν τέτοιο, τοποθετείται στην γραμμή που έχεις επιλέξει, λες και ζυγίζει 100 κιλά λιγότερα.

Σίγουρα δεν είναι η μοτοσυκλέτα γι' αυτόν που θέλει όλα να γίνονται μηχανικά και ελεγχόμενα από τον αναβάτη - εδώ, το πάνω χέρι έχει η μοτοσυκλέτα και σου αποδεικνύει κάθε στιγμή, ότι έχει και το δίκιο της που το κάνει, αφού η ασφάλεια που σου μεταδίδει, σε υπερκαλύπτει.

Η χρήση σε πίστα, είναι ένα από τα ζητούμενα για τον αναβάτη της Multistrada, αφού θα… βάλει τα γυαλιά σε πολλούς αναβάτες, με τη δύναμη, το στήσιμο και τα φρένα της.
Και όταν θελήσεις να πας ταξίδι, η πλήρης γκάμα των αξεσουάρ ειδικά για το Multistrada, θα καλύψει κάθε σου ανάγκη, είτε πρόκειται για διαδρομές εντός πόλης, είτε για τον γύρο του κόσμου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Ducati
Μοντέλο Multistrada 1200 DVT
Αντιπρόσωπος Kosmocar
Εγγύηση 2 χρόνια
Τιμή 18.500
   
Κινητήρας  
Τύπος 2K, 4T, Υ/Ψ, V90, L, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Κυβισμός (κ.εκ.) 1198,4
Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ) 106 x 67.9mm
Συμπίεση (:1) 12,5
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός της Bosch με σώματα διαμέτρου 56 χιλιοστών - Ride by Wire
Σύστημα εξαγωγής 2 σε 1 σε 2 
Λίπανση υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος  υποβοηθούμενος και σύστημα slipper
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
Πρωτεύουσα μετάδοση 1,84
1η σχέση 37/15 (2.466)
2η σχέση 30/17 (1.764)
3η σχέση 27/20 (1.35)
4η σχέση 24/22 (1.090)
5η σχέση 23/24 (0.958)
6η σχέση 22/25 (0.88)
Τελική μετάδοση 15/40 (2.666)
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο δικτυωτό τύπου Trellis 
Κάστερ (°) 24
Ίχνος (mm) 109
Πλάτος (mm) 945
Μήκος (mm) 2200
Μεταξόνιο (mm) 1.530
Ύψος (mm) 1310 - 1420 - 1455
Ύψος σέλας (mm) 825 - 845
Βάρος (kg) 209
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt) 20
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα Sachs διαμέτρου 48mm, πλήρως ρυθμιζόμενο. Διαδρομή τροχού 170mm
Πίσω Mονό αμορτισέρ Sachs, πλήρως ρυθμιζόμενο. Διαδρομή τροχού 170mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-ZR17 σε τροχό με έξι ακτίνες / Pirelli Scorpion Trail ΙΙ
Πίσω 190/55-ZR17 σε τροχό με έξι ακτίνες / Pirelli Scorpion Trail ΙΙ
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκοι διαμέτρου 320mm με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες monoblock Μ4 της Brembo
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 265mm με δαγκάνα δύο εμβόλων της Brembo
   
Εξοπλισμός  
  DTC ρυθμιζόμενο σε 9 στάδια, DWC, Cruise Control Cornering ABS, Hands Free, προετοιμασία για σύστημα συναγερμού, Riding Modes, Power Modes, Ride By Wire γκάζι, οθόνη TFT με ενδείξεις για ηλεκτρονικό στροφόμετρο και κοντέρ, ενδείξεις για φώτα, φλας, λάδι, ψεκασμό, ABS 
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 160/9500
Ροπή εργοστασίου (kgm/r.p.m.) 13,6/7.500
Ισχύς πραγματική (hp/rpm) 145,18 / -
Ροπή πραγματική (kgm/r.p.m.) Δ.Α.

Διάγραμμα δυναμομέτρησης

Η διαφορά από το προηγούμενο Multistrada είναι εμφανής παντού. Από τις χαμηλές στροφές, το νέο Multistrada 1200 DVT είναι πιο άμεσο στην επιτάχυνση, ενώ στις μεσαίες στροφές, η ιπποδύναμη πραγματικά εκτινάσεται σε διαφορετικά υψόμετρα! Από τους 122,64 ίππους, στους 145,18, με τους 130 από αυτούς να είναι διαθέσιμοι συνεχώς από τις μεσαίες στροφές. Στις επιλογές χαρτογράφισης, το DVT διατηρεί τους ίδιους ίππους σε Sport και Touring (145,18 και 144,48), με διαφορετική απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού, ενώ σε Urban και Enduro, οι ίπποι φτάνουν στους 92,18 και 92,31, πάλι με διαφορά στο άνοιγμα του γκαζιού - και φυσικά στις ρυθμίσεις των υπόλοιπων ηλεκτρονικών.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 20:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon