.
Κατηγορία Royal Enfield
Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 11:43

Royal Enfield Classic 500 Pegasus Edition

 

Συλλεκτική σειρά σε περιορισμένο αριθμό κομματιών

 

Η Royal Enfield γνωρίζει καλά πώς να πουλάει ιστορία, έχοντας χτίσει τον μύθο της πάνω σε μια μοτοσυκλέτα που προέτασσε την παράδοσή της πάνω από την τεχνολογία που στο μεταξύ κάλπαζε μπροστά.

Τώρα που η εταιρεία από την Ινδία έχει λανσάρει δύο νέες πλατφόρμες κινητήρων, τον μονοκύλινδρο LS410 του Himalayan και τον νέο δικύλινδρο 650, συνεχίζει να παράγει το κόσμημα της γκάμας της, το κλασικότερο-δε-γίνεται μονοκύλινδρο 500. Πάνω σε αυτό χτίζει ενίοτε διάφορα ενδιαφέροντα μοντέλα με κάποια συλλεκτική αξία, όπως έκανε πέρυσι με μια πολύ μικρή σειρά βασισμένη στα μοντέλα που χρησιμοποιεί η Ινδική Εθνοφρουρά. Μόλις 15 μοτοσυκλέτες βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής της Royal Εnfield και χρειάστηκαν μόλις 15 δευτερόλεπτα για να ξεπουλήσουν online.

Προφανώς λοιπόν οι Ινδοί είναι εξαιρετικά πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι ανάλογο, και αυτή τη φορά απευθύνονται και στη μαμά-Αγγλία. Βασισμένο στο Classic 500, το Pegasus Edition είναι ένας φόρος τιμής στις μικρές δίχρονες WD 125 που χρησιμοποιούσαν οι Άγγλοι αλεξιπτωτιστές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίες έμειναν γνωστές ως Flying Fleas (Ιπτάμενοι Ψύλλοι) καθώς τις έριχναν μα αλεξίπτωτα κατευθείαν στο πεδίο της μάχης.

Το Pegasus Edition διαθέτει μια στρατιωτικής λογικής βαφή, στο ρεζερβουάρ φέρει το λογότυπο Pegasus και το έμβλημα που φορούσαν τα αυθεντικά Flying Fleas, κανάβινες πλαϊνές τσάντες, δερμάτινο λουρί στο φιλτροκούτι και όλες εκείνες τις μικρολεπτομέρειες που φτιάχνουν το κατάλληλο κλίμα.

Μηχανολογικά ο μονοκύλινδρος των 499 cc δεν έχει καμιά διαφορά από το βασικό μοντέλο, δηλαδή βγάζει 27.6 hp στις 5,250 rpm για να κινήσει τα 194 κιλά του Classic 500.

Η ειδική έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόνο 1000 κομμάτια, εκ των οποίων τα 750 θα πάνε στην αγορά της Αγγλίας και τα υπόλοιπα 250 στην Ινδία. Η τιμή του στην Αγγλία ορίζεται στις 4,999 λίρες, ήτοι περίπου €5,700 με σημερινή ισοτιμία.

Θα διατίθεται σε δύο χρωματισμούς, χακί και καφέ, με τα κάρτερ του κινητήρα και το ψαλίδι βαμμένα στο ίδιο χρώμα με τα κουστούμια της μοτοσυκλέτας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 15:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Royal Enfield Thunderbird X Video - Royal Enfield Classic 500 Pegasus »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon