.
Κατηγορία Kymco
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 13:54

Νέο ηλεκτρικό scooter KYMCO Super S7 – Παρουσιάστηκε

Ακόμα ένα ηλεκτρικό scooter από την KYMCO, που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα διαμοιρασμού μπαταριών Ionex.

Η KYMCO συνεχίζει την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών δικύκλων, παρουσιάζοντας το νέο Super S7 (και) στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας. Το νέο ηλεκτρικό scooter είναι ανάλογο δικύκλου 125 κυβικών, δηλαδή κατάλληλο για οδήγηση με δίπλωμα Α1 ή αυτοκινήτου Β, απευθείας.

Το μοντέλο κάνει χρήση της τεχνολογίας αφαιρούμενων μπαταριών Ionex, φιλοξενώντας 2 αφαιρούμενους συσσωρευτές χωρητικότητας 1,74 kWh η καθεμία. Οι μπαταρίες αυτές μπορούν να φορτιστούν είτε ανεξάρτητα από το scooter, είτε να εναλλάσσονται με άλλες, φορτισμένες, σε σταθμό διαμοιρασμού μπαταριών -αν και αξίζει να σημειώσουμε, ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια μεγάλη εξέλιξη στο κομμάτι του συστήματος Ionex και στην εγκατάσταση του σε χώρες του δικτύου της KYMCO.

Η αυτονομία του νέου Super S7 δηλώνεται στα 77 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, αν ο αναβάτης χρησιμοποιεί και τις δύο μπαταρίες ταυτόχρονα. Η τελική ταχύτητα του S7, δηλώνεται στα 92 χιλιόμετρα την ώρα -εξ ου και η κατηγοριοποίηση του ως Α1 μοντέλο-, άρα μπορεί να βγει και σε αυτοκινητόδρομο με σχετική άνεση. Ο ηλεκτροκινητήρας, βρίσκεται τοποθετημένος κεντρικά και μεταδίδει την ισχύ στρον τροχό μέσω αλυσίδας, ενώ φτάνει τους 10,3 ίππους ισχύος και το εντυπωσιακό νούμερο των 22 kgm ροπής (!), με την χαρακτηριστική ακαριαία απόκριση των ηλεκτροκινητήρων από το μηδέν. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, το μοντέλο έχει προσεγμένη χωροταξία των μπαταριών και των τμημάτων του, ώστε να επιτρέπει την ύπαρξη χώρου αποθήκευσης κάτω από την σέλα, αρκετό για ένα κράνος. 

Αν και το μοντέλο εμφανίστηκε και στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας, στο Φάληρο -από όπου μπορείτε να το δείτε στις φωτογραφίες μας- , δεν έχουμε ακόμα περισσότερα επίσημα στοιχεία στα χέρια μας. Το μοντέλο, όμως, είναι πιθανότατα θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και για την χώρα μας -μαζί και με τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρουμε για την τιμή του. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 14:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon