.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 20:21

Ducati Scrambler 2023 – Διατήρηση χαρακτήρα με τεχνολογικό φρεσκάρισμα

Τα νέο-ρέτρο μοντέλα της ιταλικής εταιρείας αποκτούν νότες τεχνολογίας και βελτίωσης στα σημεία για το 2023.

Για το 2023, αρχικά τα Scrambler αποκτούν γκάζι ride-by-wire κάτι που συνεπάγεται και δυο Riding Modes, Road και Wet. Το Cornering ABS είναι πλέον στο στάνταρ εξοπλισμό, όπως και το Ducati Traction Control. Επιπλέον, όλα τα Scramblers δεύτερης γενιάς διαθέτουν οθόνη TFT 4,3 ιντσών στη θέση του πολυοργάνου, η οποία είναι έτοιμη για το σύστημα πολυμέσων της Ducati, σε σύνδεση με το smartphone.

 scr223.jpg

Ο φωτισμός πλήρως LED, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού DRL σε σχήμα X που η Ducati έχει μετατρέψει με επιτυχία σε αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού των Scrambler. Το ίδιο λογότυπο X εμφανίζεται τώρα στα προστατευτικά κάρτερ, καθώς και σε άλλα σημεία της μοτοσυκλέτας.

 scr323.jpg

Τα νέα Scrambler εξακολουθούν να τροφοδοτούνται από τον αερόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα των 803 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 73 ίππους, ενώ διατίθεται και στην περιορισμένη έκδοση των 35kw εν είδει διπλώματος Α2. Πλέον όμως, είναι κατά 2,5 κιλά ελαφρύτερος. Πλαίσιο και το ψαλίδι έχουν αναθεωρηθεί συμβάλλοντας στην συνολική απώλεια βάρους της τάξης των 4 κιλών, ενώ στα της γεωμετρίας συναντάμε τροχό 18 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω, αμφότεροι με ελαστικά Pirelli MT60 RS. Τα φρένα είναι της Brembo, με έναν αρκούντος σεβαστό δίσκο των 330 χλστ. μπροστά.

 scr123.jpg

Τα Scramblers του 2023 διαθέτουν επίσης ένα νέο ατσάλινο ρεζερβουάρ, διαθέσιμο σε εννέα διαφορετικά χρώματα — και υπάρχουν, φυσικά, άλλα αξεσουάρ όπως λασπωτήρες για να συνδυάσετε και να ταιριάξετε τα χρώματα κατά βούληση στο όνομα της εξατομίκευσης. Η σειρά Ducati Scrambler του 2023 θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις: Icon, Full Throttle και Nightshift. Η Full Throttle ξεχωρίζει, όντας η πιο σπορ, με ξεκάθαρες flatrack σχεδιαστικές καταβολές, έχοντας στάνταρ το Quickshifter και την εξάτμιση της Termignoni. (Εξαρτήματα επίσης διαθέσιμα και για τα άλλα Scramblers.)

Το Μάρτιο του 2023 αναμένεται η άφιξη τους, ενώ στην ακόλουθη συλλογή εικόνων θα δείτε μπόλικες λεπτομέρειες όλων των εκδόσεων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 10:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon