.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 22:56

Test - Triumph Thruxton R 2016

 

Form follows Function

 

Του Αλέξη Γλυνιαδάκη

Form Follows Function. Αρχαίο ρητό της μηχανικής που υποδηλώνει ότι μια κατασκευή που δουλεύει σωστά, δείχνει και σωστή, σαν αποτέλεσμα της αρμονίας των μηχανικών μερών της. Η Thruxton R είναι ακριβώς το αντίθετο.
Η Triumph αυτή είναι τόσο εντυπωσιακή και τα μέρη της τόσο φετίχ και δουλεμένα με μεράκι, που το εξαιρετικό ride της φαίνεται στον αναβάτη και σαν αποτέλεσμα της ομορφιάς της.
Μια κούκλα που αποδεικνύει ότι η ομορφιά της δε μένει στο οπτικό αποτέλεσμα.

Ονομασία και ονείρωξη

Είναι λίγο πολύ γνωστό ότι η ονομασία Thruxton οφείλεται στην ομώνυμη πίστα που βρίσκεται στο Hampshire και λειτουργεί ακόμα και σήμερα.
Εκτός από τις sport classic Triumph, το ίδιο όνομα έχει δοθεί και σε ένα από τα τελευταία μοντέλα της Velocette, το Venom Thruxton αλλά και στον τύπο των κλιπόνς που πιάνει στην πάνω πλευρά της πλάκας τιμονιού, για τους Βρετανούς.
Στην περίπτωση των Triumph, η ονομασία χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1965 σε ημιαγωνιστικές μοτοσυκλέτες που παράχθηκαν για το ομολογκάρισμα και τη συμμετοχή της φίρμας σε αγώνες μοτοσυκλετών παραγωγής.

Η συνέχεια του ονόματος δόθηκε πολύ αργότερα, το 2004 σαν σπορ έκδοση της γνωστής μας Bonneville με τα 900 της κυβικά. Φέτος, η Triumph αποφάσισε ότι η γκάμα των Bonneville/Thruxton είναι μικρή για τη ζήτηση που έχουν οι μοτοσυκλέτες αυτές και πρόσθεσε ένα νέο κινητήρα 1200 κυβικών δίπλα σε έναν ολοκληρωτικά επανασχεδιασμένο 900ρι (του Street Twin), δημιουργώντας έτσι μια γκάμα που πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο τα όνειρα και το budget όλων των πιθανών αγοραστών της.

Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν είδα τις πρώτες φωτογραφίες της, η πρώτη σκέψη ήταν ότι είναι αδύνατο να πλησιάσει κάποιος περισσότερο τα "θέλω" ενός αγοραστή café-racer.

Η μοτοσυκλέτα έχει τέτοια ποιότητα κατασκευής και τόσο ξέχειλη ποιότητα επιμέρους εξαρτημάτων που σε αφήνει άφωνο.
Οι μεγάλες ποσότητες από ανοξείδωτο σατιναρισμένο ατσάλι, η βαφή που δείχνει σα να αποτελείται από δέκα "χέρια" και τα κίτρινα αμορτισέρ Ohlins μαζί με τα ανεστραμμένα μπροστινά χρυσά Big piston της Showa, κάνουν οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό που κυλάει αίμα στις φλέβες του να τη θέλει με πάθος.
Αν υπάρχει ακόμα καλό γούστο στον κόσμο αυτό, η ζήτηση για test ride πρέπει να είναι τεράστια στα καταστήματα πώλησης Triumph.

Φετίχ αντικείμενα


Οι τροχοί είναι με ακτίνες, ξεκινώντας το χορό των φετίχ αντικειμένων και "καλύπτονται" από Pirelli Diablo Rosso Corsa, με διαστάσεις 120/70-17 και 160/60-17. Ο μπροστινός τροχός διακοσμείται από δύο floating δίσκους 310 χιλιοστών, οι οποίοι ελέγχονται από ακτινικές monobloc Brembo δαγκάνες. Το σύνολο στηρίζεται στα αντεστραμμένα Showa που αναφέρουμε και πιο πάνω.

Οι χρυσές μπότες τους ερεθίζουν τους σιελογόνους αδένες και οι γκρι ανοδιωμένες τάπες τους περιέχουν τις ρυθμίσεις απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η πάνω πλάκα είναι γυαλισμένη τόσο καλά που γυαλίζει σα χρώμιο.
Τα τιμόνια στηρίζονται κάτω από την πάνω πλάκα, αλλά βγαίνουν ψηλότερα από αυτήν, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ανθρώπινη θέση οδήγησης. Στα άκρα τους τα μικρά καθρεφτάκια δεν υπόσχονται τεράστιο οπτικό πεδίο, αλλά άψογο στυλ.

Ρυθμιζόμενες μανέτες και συμπλέκτης με ντίζα - πολύ μαλακός. Ο προβολέας είναι όμορφος, στηρίζεται σε ασημί λεπτοκαμωμένη βάση και χρησιμοποιεί λάμπες led, διατηρώντας όμως το στυλ σε ρετρό επίπεδα. Τα όργανα είναι όμορφα, άσπρα με κόκκινο φωτισμό και πλήρη. Εκτός από την πληροφόρηση ταχύτητας και στροφών κινητήρα, στις LCD οθόνες θα βρείτε ρολόι, στάθμη βενζίνης, αυτονομία, μέση και στιγμιαία κατανάλωση, επιλεγμένη ταχύτητα και την κατάσταση ενεργοποίησης των Traction Control και ABS, που αλλάζει απλούστατα με το πάτημα ενός κουμπιού και με τη μοτοσυκλέτα εν κινήσει ή σταματημένη.

Δίπλα τους υπάρχει και ένα πριζάκι USB για φόρτιση συσκευών. Το κλειδί έχει ενσωματωμένο immobilizer σύμφωνα με τις σύγχρονες αντικλεπτικές προσταγές.
Εντύπωση προκαλεί επίσης η πανέξυπνη απόκρυψη ντιζών, καλωδίων κλπ.
Αποτέλεσμα της σχεδίασης από την αρχή, αφού σε μερικές μοτοσυκλέτες που εξοπλίστηκαν με ηλεκτρονικά εκ των υστέρων, ενοχλεί η οπτική παρουσία τους.

Πανέμορφες λεπτομέρειες


Το ντεπόζιτο είναι πανέμορφο, μακρύ, με εσοχές για τα γόνατα και δένει στο πλαίσιο με μια λωρίδα από σατέν αλουμίνιο. Η τάπα του είναι εξαιρετικά έξυπνο πάντρεμα βιδωτής τάπας που κλειδώνει, και vintage καλύμματος με άρθρωση. Η χρωμιωμένη τάπα λαδιού και το σατέν αλουμίνιο κυριαρχεί σε όλα τα καπάκια του κάρτερ που μάλιστα είναι σχεδιασμένα ώστε να δείχνουν το ξεχωριστό από τον κινητήρα εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και το ψαλίδι.

Ο κινητήρας είναι όσο όμορφος μπορεί να φανταστεί κάποιος, με τις ψύκτρες που έχουν μέγεθος σα να επρόκειτο για αερόψυκτο και σαν κερασάκι στην τούρτα, τα σώματα του ψεκασμού είναι κατασκευασμένα σαν καρμπυρατέρ. Σε σημείο να χρησιμοποιούν και χρυσά καπάκια, σαν απομίμηση των κορυφαίων τότε Amal GP.
Το ψυγείο φαίνεται δύσκολα. Η σοφή τοποθέτηση των σωλήνων και της τάπας του ψυγείου ουσιαστικά το εξαφανίζει και το μάτι πείθεται από τις ψήκτρες του κινητήρα.
Τέλος, από ανοξείδωτο σατέν ατσάλι είναι φτιαγμένες οι πανέμορφες εξατμίσεις που κρύβουν πολύ έξυπνα τον καταλύτη και φαίνονται απλές και εξαιρετικά ρετρό.

Στο πίσω μέρος βασιλεύει η ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια.
Το αλουμινένιο ψαλίδι περιβάλλει τον ακτινωτό τροχό και ελέγχεται από δύο κατακίτρινα πλήρως ρυθμιζόμενα Ohlins. Η πίσω δαγκάνα είναι πολύ απλούστερη και δύο εμβόλων.
Η σέλα έχει κόκκινες ραφές και ικανοποιητικό υλικό και πίσω της υπάρχει κάλυμμα και όχι θέση συνεπιβάτη. Αυτή διατίθεται έξτρα μαζί με τα μαρσπιέ για το δεύτερο άτομο. Το πίσω φανάρι είναι επίσης led.

Όμορφη και διασκεδαστική


Τεχνικά, η Thruxton R είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα. Ο κινητήρας διαθέτει στρόφαλο 270 μοιρών, δίνοντας έμφαση στην ασύμμετρη λειτουργία που προσφέρει ένα κλικ περισσότερο χαρακτήρα.
Διαφέρει ουσιαστικά με τον κινητήρα της Bonneville T 120 διαθέτοντας ελαφρύτερο στρόφαλο, υψηλότερη συμπίεση, διαφορετικούς χάρτες τροφοδοσίας-ανάφλεξης και πιο ελεύθερη αναπνοή.

Όλες αυτές οι αλλαγές επιτρέπουν την ιπποδύναμη να φτάσει στους 97 ίππους στις εξαιρετικά χαμηλές 6.750 στροφές, δημιουργώντας μια ροπάτη αλλά και εύστροφη και γενικά διασκεδαστικότατη μονάδα παροχής ισχύος.
Το γκάζι είναι ride- by-wire, κάνοντας δυνατή τη ρύθμιση τριών διαφορετικών ρυθμίσεων απόκρισης: Road, Sport και Rain.

Τα ηλεκτρονικά της επίσης δίνουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS ή του traction control, κάνοντας τις τεχνολογίες αυτές ακόμα πιο επιθυμητές, αφού δεν είναι επιβεβλημένες.
Ο συμπλέκτης διαθέτει Torque Assist, που είναι ένας από τους τίτλους που δίνονται στους ημι-μονόδρομους συμπλέκτες.
Το αλουμινένιο ψαλίδι που αναφέραμε και πιο πάνω και η χρήση ελαφρών υλικών καταφέρνει να κρατήσει το βάρος ελάχιστα πάνω από 200 κιλά, εξαιρετική επίδοση για modern retro μοτοσυκλέτα χωρίς εκτενή χρήση πλαστικού.

Όλα τα παραπάνω δίνουν μια μικρή ιδέα για το πόσο όμορφη, διασκεδαστική και φιλική προς το χρήστη σχεδιάστηκε να είναι η Thruxton R, αλλά όπως πάντα τα πραγματικά συμπεράσματα εξάγονται με κλειστό το σταντ, τον κινητήρα σε λειτουργία και με τους άξονες του κιβωτίου ταχυτήτων να περιστρέφονται.

Πατώντας λοιπόν το κουμπί της μίζας, ο κινητήρας αρχίζει τη λειτουργία του με έναν πειστικό μπάσο ήχο που μόνο τα πολλά κυβικά μπορούν να προσφέρουν.
Η ευστροφία του κινητήρα από τις χαμηλές στροφές φαίνεται.
Το νεαρό της σχεδίασής του, φαίνεται ακόμα περισσότερο.

Αποπνέει φιλικότητα


Το γλυκύτατο κιβώτιο ταχυτήτων, ο μαλακός συμπλέκτης και το φιλικό γκάζι είναι από τα πρώτα χαρακτηριστικά που κάνουν τον αναβάτη να προδιατεθεί θετικά προς τον κινητήρα.
Η θέση οδήγησης αποπνέει την ίδια φιλικότητα. Ο κορμός σκύβει, αλλά όχι υπερβολικά, ο λαιμός δεν τεντώνεται ιδιαίτερα για να κοιτάξει ευθεία και τα πόδια κάθονται σε μια φυσική σπορ θέση. Τα τιμόνια τέλος είναι κατά 98% σωστά σαν πλάτος και κατά 90% σαν γωνία - θα ήθελαν λίγο πιο μικρές γωνίες για να μην ενοχλούν καθόλου.

Αν ήταν στο χέρι μας, θα παίρναμε τις ανθρωπομετρικές αναλογίες της μοτοσυκλέτας, θα τις τυπώναμε σε ένα μεγάλο χαρτί σε κλίμακα 1:1 και θα τις κάναμε δώρο σε όλους τους επίδοξους κατασκευαστές café-racer, μπας και σταματήσει το μαρτύριο ταλαίπωρων αναβατών σε μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν μεν να δείχνουν όμορφες, αλλά δεν οδηγούνται λόγω λάθους θέσης οδήγησης.
Και επιλέγουμε τη μακριά πρώτη ταχύτητα στο μαλακό κιβώτιο και ξεκινάμε.
Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση είναι η αίσθηση σαν να καβαλάς τη μοτοσυκλέτα "από πάντα", τόσο φιλική είναι η απόκριση του κινητήρα στα μικρά ανοίγματα του γκαζιού.

Το μαζεμένο μεταξόνιο της Thruxton R την κάνει ευκίνητη και σε συνδυασμό με το μικρό της πλάτος και τη φυσιολογική θέση οδήγησης δίνει πλεονέκτημα στην κίνηση της πόλης.
Ακόμα και μια ώρα οδήγησης μέσα στην Αθήνα δεν προκάλεσε τους κλασικούς πόνους σε καρπούς και μέσες και αυτό είναι επίτευγμα για μια café racer που δείχνει τόσο σπορ όταν κάθεται ακίνητη.
Το δεύτερο σοκ έρχεται όταν βρεθεί ανοικτός δρόμος και το γκάζι ανοίξει. Συνήθως όλες οι γυμνές τοποθετούν το όριο κίνησης για πολύ ώρα στα 140 χιλιόμετρα την ώρα. Ταχύτητες πάνω από αυτήν προκαλούν φορτία στον αυχένα που με την ώρα εξελίσσονται σε πιάσιμο και πονάκια.

Αντικοινωνική συμπεριφορά


Η Thruxton R μέσω της θέσης οδήγησής της έχει μετατοπίσει το όριο κίνησης για πολύ ώρα, 20 χιλιόμετρα πιο πάνω, στα 160, κάτι που πρέπει να δεις το κοντέρ πολλές φορές για να πιστέψεις.

Και είναι εξαιρετικό που συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί το μοτέρ της σε αυτές τις ταχύτητες έχει εξαιρετικό ήχο αλλά και εθιστικό τράβηγμα.
Συνέλαβα τον εαυτό μου πολλές φορές να ανοιγοκλείνει το γκάζι χωρίς ιδιαίτερο λόγο, μόνο για να νοιώθω το τράβηγμα και να ακούω τον ήχο.
Όταν το γκάζι έμεινε για πολύ ώρα ανοιχτό και με τον αναβάτη να δίνει φιλιά στο ντεπόζιτο, η ταχύτητα έφτασε στα αξιοπρεπέστατα 220 χλμ/ώρα στο κοντέρ.
Τα κοντά 90 άλογα του κινητήρα δεν κρύβονται και είναι ικανά για πράγματα.

Αν το traction control τεθεί εκτός, οι σούζες με πρώτη και δευτέρα γίνονται τόσο εύκολα που ο αναβάτης αρχίζει και τις επιδιώκει σε κάθε αλλαγή του φαναριού σε πράσινο.
Το μοτέρ μπορεί και όταν θέλει και ο αναβάτης, η κόκκινη Triumph επιδεικνύει εξαιρετικά αντικοινωνική συμπεριφορά, σε σημείο που δεν πίστευες ότι μια κυρία σαν αυτήν μπορεί να σηκώνει τόσο αναιδώς τον μπροστινό τροχό, να κάνει stoppies στα φανάρια, και να γλιστράει με το γκάζι τρέμοντας σύγκορμη κάθε που τελειώνει η πλαγιολίσθηση.
Μιλώντας για τέτοια αντικοινωνικά παιχνίδια, να πούμε ότι τα Pirelli Rosso Corsa είχαν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης αλλά και γραμμικό γλίστρημα και ποτέ δεν έκαναν κάτι απότομο ακόμα και όταν το μοτέρ τα έφερνε στο όριό τους.

Όλα αυτά φυσικά τελειώνουν μόλις ενεργοποιηθεί και πάλι το traction control, που είναι κομματάκι απότομο στην επέμβασή του, αλλά έχει πιο προβλέψιμη και γραμμική συμπεριφορά από αυτό του Street Twin.
Το ABS από την άλλη πλευρά λειτουργούσε εξαιρετικά, με πολύ γρήγορη και γλυκιά λειτουργία. Σχεδόν πουθενά δεν χρειάζεται η απενεργοποίησή του, εκτός αν σχεδιάζετε να πλασάρεστε σε στροφές με το πίσω φρένο.

Πάρτι σε στροφές


Όλα αυτά καλά, αλλά τι γίνεται σε δρόμους με στροφές; Πάρτι, αυτό γίνεται.
Για τα ελάχιστα κιλά μου οι αποσβέσεις ίσως να είναι λίγο σφιχτές, σε σημείο που χρειάστηκε να βγάλω δύο κλικ από το αμορτισέρ στην απόσβεση συμπίεσης, αλλά ο έλεγχος της μοτοσυκλέτας στη διάρκεια της στροφής είναι απόλυτος χωρίς νευρικότητες αλλά ούτε και αδιαφορία για τις ενέργειες του αναβάτη.
Η είσοδος στη στροφή είναι διαδικασία μιας κίνησης.

Πολύ θετικά, με ασφάλεια και ακριβώς στην τομή ανάμεσα στη νευρικότητα των μοντέρνων σπορ κατασκευών και τη συμπεριφορά τρένου των παλαιότερων.
Η μοτοσυκλέτα κινήθηκε με ασφάλεια και προβλεψιμότητα σε όλων των ειδών τις στροφές, από πίστα καρτ μέχρι ανοιχτές των 160 και όλα τα ενδιάμεσα.
Μόνος περιορισμός στην γρήγορη οδήγηση είναι ότι το μοτέρ λειτουργεί σε πολύ χαμηλότερες στροφές από ότι έχουμε συνηθίσει, οπότε στην αρχή πρέπει να έχει του νου του ο αναβάτης να μη "σκοντάψει" πάνω στον κόφτη και να κάνει τις αλλαγές ταχυτήτων νωρίς.
Κατά τα άλλα και εφόσον εκμεταλλεύεται το Τraction και το ABS, ένας μέσος αναβάτης μπορεί να δείξει πολύ - πολύ γρήγορος και μάλιστα με 20 καρδιακούς παλμούς το λεπτό λιγότερους από τον αναβάτη μιας extreme sport κατασκευής.
Όλα αυτά με τη λογικότατη κατανάλωση των 5 λίτρων/100 χλμ αν κινείστε σε χαλαρούς ρυθμούς, ή 6 λίτρα/100χλμ αν αφήσετε το Βελζεβούλ να αναλάβει τα ηνία της οδήγησης.

Απολαστική συμβίωση


Ήταν απολαυστική η συμβίωση με τη Thruxton R. Μια μοτοσυκλέτα που δεν υστερεί πουθενά, και από όποιο background κι αν προέρχεται ο ιδιοκτήτης της θα τον κρατήσει με την οπτική της τελειότητα, την κατασκευαστική της αρτιότητα και με επιδόσεις που δε θα προκαλέσουν ποτέ νοσταλγία για την προηγούμενη.

Και όλα αυτά με ένα στυλ που απλά δεν μπορεί να έχει καμιά τέτοια κατασκευή.
Υπάρχει κερασάκι στην πανέμορφη, εύπεπτη και με εξαιρετική επίγευση "τούρτα";
Υπάρχει. Είναι η συνολική αίσθηση ποιότητας που αποπνέει η Thruxton R, παρόμοια με αυτήν των supercars, που κάνει τον ευτυχή ιδιοκτήτη να μην αναρωτηθεί αν ήταν μια καλή αγορά ή μια παρορμητική αγορά. Σίγουρα σε μια τέτοια αγορά παίζει σοβαρό ρόλο το συναίσθημα. Στην περίπτωση της νέας Triumph όμως, η παρόρμηση θα οδηγήσει σε μια αγορά που μπορεί να δικαιολογήσει το αντίτιμό της σε κάθε χιλιόμετρο, κάθε μέρα και κάθε στροφή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Triumph Motorcycles
Μοντέλο Thruxton R
Αντιπρόσωπος ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.
Τιμή βασικής έκδοσης 15.990euro
Τιμή έκδοσης δοκιμής 15.990euro
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Τετράχρονος, δικύλινδρος σε σειρα, στρόφαλο 270μοιρών, 1 εκκεντροφόρος επικεφαλής SOHC, 4 βαλβίδες / κύλινδρο, υγρόψυκτος
Κυβισμός (c.c.) 1200
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 97,6 Χ 80
Συμπίεση (:1)  11
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός με σύστημα ride by wire
Σύστημα εξαγωγής  2 σε 2 με καταλύτη
Λίπανση  υγρό κάρτερ, αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος 
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Κλειστού τύπου από ατσάλι υψηλής αντοχής με αλουμινένιο ψαλίδι
Κάστερ (°)  22,8
Ίχνος (mm)  92
Μεταξόνιο (mm)  1.415
Ύψος (mm)  1030
Ύψος σέλας (mm)  810
Μήκος (mm) Δ.Α.
Πλάτος (mm) 745
Βάρος (kg)   203
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  15
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά  Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της Showa Big Piston με διάμετρο 43mm και διαδρομή 120mm / πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω Δύο αμορτισέρ της Ohlins Piggy Back, διαδρομή τροχού 120mm / Πλήρως ρυθμιζόμενα
   
Ελαστικά   
Μπροστά 120/70 ZR 17 - Pirelli Diablo Rosso Corsa
Πίσω  160/60 ZR17 - Pirelli Diablo Rosso Corsa
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκοι διαμέτρου διαμέτρου 310mm με τετραπίστονες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220mm με  δαγκάνα 2 εμβόλων της Nissin
   
Εξοπλισμός  
  Ψηφιακό ταχύμετρο, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, ώρα, αυτονομία, στάθμη βενζίνης, επιλεγμένη ταχύτητα, απενεργοποιούμενο ABS και Traction Control, riding modes - ρύθμιση χάρτη ηλεκτρονικής ανάφλεξης, LED φώτα μπροστά και πίσω, ενδείξεις για φώτα, φλας, πίεση λαδιού, διαγνωστικό ψεκασμού, κατανάλωση καυσίμου
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ)  97/6.750
Ροπή εργοστασίου (kgm/σ.α.λ.)  11,42/4.950

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 19:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon