.
Κατηγορία Mondial
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 13:40

TEST - F.B. Mondial HPS 125 2018

 

Drop Dead Gorgeous

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης, Θ.Ξ.

Η φράση που δόθηκε σαν τίτλος για αυτή τη δοκιμή χρησιμοποιείται από τους αγγλόφωνους όταν θέλουν να περιγράψουν κάτι που διαθέτει εκθαμβωτική ομορφιά, τόση που μπορεί να σας ρίξει κυριολεκτικά ξερούς στο έδαφος! Το HPS 125 ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών για λόγους κάτι παραπάνω από εμφανείς. Η ομορφιά της HPS 125 όμως δεν είναι το μοναδικό της χάρισμα και αυτό είναι που κάνει την νέα προσπάθεια της αναγεννημένης F.B. Mondial ακόμη πιο σημαντική.

fb mondial hps 125 2018 test bikeit 33

Απίστευτο και όμως αληθινό

Δεν το πιστεύεις. Απλά δεν το πιστεύεις! Κοιτάζοντας το HPS 125 απλά δεν μπορείς να πιστέψεις ότι αυτή η ξεχωριστή, από όλες τις απόψεις μοτοσυκλέτα των 125 κ.εκ., αποτελεί δημιουργία μιας ιστορικής εταιρίας που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της ουσιαστικά μόλις πριν από δύο χρόνια – πριν από τέσσερα περίπου στην πραγματικότητα. Ο λόγος δεν είναι τυχαίος και βρίσκεται πίσω από ένα συγκεκριμένο γεγονός: τα δικαιώματα του ιστορικού ονόματος δεν ανήκουν σε κάποιον ξεκάρφωτο όμιλο ή κάποιο μεγιστάνα που θέλει απλά να εκμεταλλευτεί το κύρος που δίνει το σηματάκι “ F.B. Mondial” στο ρεζερβουάρ.

fb mondial hps 125 2018 test bikeit 1

Το σήμα και τα δικαιώματα εξακολουθούν να ανήκουν στην διάσημη οικογένεια Boselli – το “B” στο “F.B. Mondial”. Το “F” είναι ουσιαστικά το δικό μας “Αφοί”, από το ιταλικό “Fratelli” αφού η εταιρία συστάθηκε το 1929 από τα αδέρφια Luigi, Carlo, Ettore και Ada. Συγκεκριμένα τα δικαιώματα ανήκουν στον κόμη Pierluigi Boselli, ο οποίoς το 2014 ξεκίνησε εκ νέου την προσπάθεια ανάστασης της Mondial, σε συνεργασία με τον δραστήριο Cesare Galli (πρώην τεχνικός διευθυντής της Fantic, επιχειρηματίας, με δικό του δίκτυο διανομής δικύκλων στην Ιταλία).

Ξέροντας αυτό, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ένα μέρος του πάθους που χαρακτήριζε τις αγωνιστικές δημιουργίες της Mondial, που κέρδισαν τρία σερί παγκόσμια πρωταθλήματα αναβατών και άλλα τόσα κατασκευαστών μεταξύ 1949-1951 στα 125 κ.εκ., άλλα και τέσσερα ακόμη το 1957, (επίσης “διπλά” σε 125 και 250), είναι ακόμη ζωντανό.  

Το πάθος είναι κατανοητό αλλά φαίνεται κιόλας στην μοναδική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας η οποία γεννήθηκε στην Ιταλία και κατασκευάζεται στην Κίνα. Η νέα φιλοσοφία της εταιρίας είναι “κατασκευή στην Κίνα αλλά με ευρωπαϊκά στάνταρ”, με τους κινητήρες να προέρχονται από το εργοστάσιο που ανήκει στην κοινοπραξία Piaggio/Zongshen. Τους εν λόγω κινητήρες τους γνωρίζουμε καλά καθώς τους έχουμε δει σε πολλές μικρές μοτοσυκλέτες του ιταλικού ομίλου, κυρίως σε μοντέλα της Aprilia και της Derbi και αυτό μιλά από μόνο του, ειδικά σε όσους εκείνους που μπορεί να αμφιβάλουν για την προέλευση και ακόμη περισσότερο για την αξιοπιστία τους. Έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Μα τι ομορφιές είναι αυτές!

Η σχεδίαση του HPS 125 (χαϊδευτικά Hipster, με το μοντέλο να ξεκινά με αυτό το όνομα, τα δικαιώματα του οποίου όμως ανήκουν στην KYMCO) είναι τόσο ξεχωριστή που δεν θα την βρείτε σε καμία άλλη μοτοσυκλέτα παραγωγής ακόμη και πολλαπλάσιας τιμής! Οι fan του ρετρό θα βρουν στο HPS 125 ένα υπόδειγμα στην κατηγορία που βάζει τα γυαλιά με την εμφάνισή του σε προσπάθειες πολλών κατασκευαστών και δεν φοβάται τη σύγκριση με κανένα, όχι μόνο γιατί ξεχωρίζει αλλά και γιατί –ίσως κυρίως για αυτό - δεν μοιάζει με καμία άλλη! Οι θετικές πρώτες εντυπώσεις συνεχίζονται στις λεπτομέρειες της σχεδίασης αλλά και στην ποιότητα κατασκευής που δεν έχει να ζηλέψει κάτι από μοτοσυκλέτες αντίστοιχης τιμής αλλά και ακριβότερες.  Από πού να ξεκινήσει κανείς;

fb mondial hps 125 2018 test bikeit 21

 

Ας πιάσω το ρεζερβουάρ με την μοναδική σχεδίαση και την ποιοτική βαφή. Η προσοχή στην λεπτομέρεια που φαίνεται και από το “σιρίτι” που καλύπτει τις κολλήσεις του ρεζερβουάρ, οι οποίες είναι συνήθως εκτεθειμένες και χτυπάνε άσχημα στο μάτι. Το ίδιο ισχύει και για την μοναδικής σχεδίασης σέλα, που θα μπορούσε να αποτελεί έργο διάσημου οίκου customizing, όπως άλλωστε και οι διπλές απολήξεις της εντυπωσιακής εξάτμισης. Δύο φορές η λέξη “μοναδικό” μέσα σε λίγες γραμμές, όπως μοναδική (3η) είναι και η σχεδίαση του “τρι-οβάλ” φαναριού τόσο εξωτερικά, όσο και στον καθρέπτη του. Από εκεί μάλλον προέρχονται και κάποιοι τριγμοί-συντονισμοί που γίνονται αισθητοί περισσότερο ακουστικά, μεταξύ 6.000-8.000 σ.α.λ. Είναι ωστόσο πολύ λίγοι, υψίσυχνοι και σίγουρα όχι αρκετοί για να χαλάσουν την πολύ καλή εικόνα της HPS στον τομέα της ποιότητας.

fb mondial hps 125 2018 test bikeit 11

Αναφορές σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών φυσικά και υπάρχουν με πιο έντονη εκείνη του στρογγυλού πίνακα πληροφοριών που θυμίζει αμυδρά τον αντίστοιχο του Ducati Scrambler και ταιριάζει κουτί στο HPS.

fb mondial hps 125 2018 test bikeit 24

Η μίνιμαλ ουρά, ο χαμηλός λασπωτήρας-φτεράκι, η μεγάλη και μακριά καρίνα που προσθέτει οπτικά όγκο και το επίσης μακρύ και εντυπωσιακό ψαλίδι, δημιουργούν μια σπορ εικόνα που κινείται με επιτυχία μεταξύ του χθες και του σήμερα και συμπληρώνεται από το ευμεγέθες ανεστραμμένο πιρούνι και το ίσιο τιμόνι, με τους καθρέπτες να στηρίζονται στις άκρες του.  Βασικά το HPS 125 έρχεται από το εργοστάσιο έτσι όπως θα το ήθελαν πολλοί φίλοι των ρετρό-café racer μοτοσυκλετών αφήνοντας πολύ λίγα πράγματα για να αλλάξει κανείς. Αυτό κάνει καλό και στην τσέπη, αφού το παίρνεις σχεδόν έτοιμο και δεν χρειάζεται να ξοδέψεις και άλλα χρήματα για customizing. Μια χαρά, ε;!

Άνετο, με σπορ διάθεση

Αν καταφέρετε να ξεκολλήσετε από την εμφάνιση και περάσετε το πόδι σας πάνω από τη σέλα θα διαπιστώσετε ότι τα χαρίσματα του HPS συνεχίζονται. Η θέση οδήγησης είναι λίγο περίεργη στην αρχή καθώς τα μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί ψηλά σε θέση που θυμίζει racing μοτοσυκλέτα, όπως επιτάσσουν και οι cafe racer επιρροές της HPS. Το ίσιο τιμόνι ωστόσο βρίσκεται σε πολύ καλό ύψος με τα χέρια ενός αναβάτη 1,85 μ. να πέφτουν σε αυτό με φυσικό τρόπο με τον κορμό ελαφρώς γερμένο μπροστά, χωρίς να ασκείται ιδιαίτερη πίεση στους καρπούς. Γενικά πάνω στην HPS θα αισθανθούν άνετα ψηλοί και κοντοί αναβάτες, οι οποίοι δεν θα νιώσουν κούραση ούτε στη συνεχόμενη οδήγηση στους δρόμους της πόλης ούτε σε συνεχείς μανούβρες στο μποτιλιάρισμα. Η σέλα με το σχετικά χαμηλό ύψος των 785 χλστ. έχει αρκετό αφρώδες και σωστό πλάτος και συμβάλλει ουσιαστικά στην προσφερόμενη άνεση, τα χειριστήρια βρίσκονται στις σωστές θέσεις, η μανέτα του συμπλέκτη είναι πολύ μαλακή, όπως και ο επιλογέας του κιβωτίου. Το μόνο μελανό σημείο, το οποίο βέβαια δεν έγινε κατά λάθος αλλά θυσιάστηκε ουσιαστικά για χάρη αυτής της εμφάνισης είναι η θέση για τον συνεπιβάτη. Άνθρωπος θα κάτσει πάνω στο κομμάτι που θυμίζει “κοκοβιό” αλλά λόγω της κατηφορικής κλίσης προς τα πίσω θα αντέξει εκεί μόνο σε σύντομες αστικές διαδρομές. Ας είναι αφού “το δεν μπορείς να τα έχεις όλα” είναι το πρώτο και τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι προς υπεράσπιση της μοτοσυκλέτας της Mondial και αυτό είναι αρκετό για να δικαιολογήσεις τις επιλογές των σχεδιαστών. Για το τέλος αφήσαμε τον μικρό στρογγυλό ψηφιακό πίνακα πληροφοριών , ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά την πληροφόρηση. Ώρα, θερμοκρασία μοτέρ, δείκτης βενζίνης, ημικυκλική μπάρα για το στροφόμετρο, ταχύμετρο φυσικά και μερικοί χιλιομετρητές, όλα παρουσιάζονται τακτοποιημένα, λίγο μικρά σε μέγεθος, χωρίς ωστόσο να ενοχλούν.

fb mondial hps 125 2018 test bikeit 13

Δεμένο “πακέτο”

Ένα ατσάλινο πλαίσιο από σωλήνες κυκλικής διατομής περιβάλλει τον κινητήρα, ο οποίος στηρίζεται απευθείας επάνω του. Το πλαίσιο έχει εξελιχθεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και της έκδοσης με τον κινητήρα των 250 κ.εκ., ενώ το ίδιο ισχύει και για το “χοντρό” ανεστραμμένο πιρούνι με διάμετρο καλαμιών στα 41 χλστ. και τις ανάλογου μεγέθους πλάκες πάνω και κάτω. Το μακρύ και στιβαρό ψαλίδι συμπληρώνει θετικά την εικόνα , όπως και τα δύο αμορτισέρ με το ξεχωριστό δοχείο που προσθέτουν πόντους και στην εμφάνιση.

Κινητήρας ταμάμ

fb mondial hps 125 2018 test bikeit 6

Για την προέλευση του κινητήρα τα είπαμε. Αυτά που δεν είπαμε είναι ότι ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος με τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλείς και τις τέσσερις βαλβίδες στον κυλινδρο ταιριάζει πολύ καλά στην HPS. Δεν είναι ο πιο ισχυρός υγρόψυκτος στα 125 κ.εκ. (13,5 ίπποι στις 9.750 και 1,07 kgm στις 8.000 σ.α.λ.) αλλά η απόδοσή του βρίσκεται κοντά στην κορυφή με την απόσταση να μικραίνει ακόμη περισσότερο χάρη στην ιδανική κλιμάκωση του μαλακού και θετικού στη χρήση κιβωτίου. Αν και μόλις 125 κ.εκ. το μοτέρ είναι ικανό να βάλει στην πρίζα τον αναβάτη της F.B. Mondial χάρη στον διακριτικό αλλά όμορφο ήχο που παράγει, την ευστροφία του και φυσικά χάρη στο τρόπο που αποδίδει. Μέχρι τις 6.000 σ.α.λ. κάνει πολύ καλή δουλειά στο να σας κινεί στους δρόμους της πόλης με ασφάλεια, αλλά τίποτα παραπάνω. Από εκεί και πέρα και μέχρι τις 8.000 σ.α.λ. έρχεται το πρώτο κύμα δύναμης το οποίο και κορυφώνεται όσο πλησιάζουν οι στροφές στο όριο, λίγο πάνω από τις 10.000 σ.α.λ. Σε κάνει απλά να τον “κυνηγάς” όλη την ώρα αν είσαι σε ανάλογη διάθεση και δείχνει να του αρέσει αυτό. Διαφορετικά περιορίζεσαι κάτω από τις 6.000 και φτάνεις παντού γρήγορα αλλά προπάντων ήρεμα και με στιλ. Χαμηλή είναι και η μέση κατανάλωση που κυμαίνεται στα 3,7 λίτρα/100 χλμ. και συμβάλλει έτσι τα μέγιστα στην οικονομική φύση της HPS.

Κοίτα με να σε κοιτώ

Αυτό είναι ένα παιχνίδι που η HPS 125 λατρεύει να παίζει, είτε είστε πάνω στη σέλα της είτε όχι. Ο κόσμος την κοιτάει στο φανάρι και εσείς κοιτάτε τον κόσμο που την κοιτάει. Ο κόσμος την κοιτάει εν κινήσει και εσείς κάνετε πάλι το ίδιο ανταλλάσσοντας παράλληλα και χαμόγελα και χαιρετισμούς –τρομερό εργαλείο κοινωνικοποίησης! Η HPS τραβά φυσικά ακόμη περισσότερα βλέμματα όταν στέκεται μόνη της παρκαρισμένη, χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη. Το δοκίμασα και αυτό και είδα, χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη είναι η αλήθεια, ανθρώπους και των δύο φύλλων να σταματούν και να την χαζεύουν έστω και λίγο. Μερικοί μάλιστα έβγαλαν και τα κινητά τους για την απαιτούμενη φωτογραφία.

fb mondial hps 125 2018 test bikeit 13

Ξεπερνάω το ατελείωτο χάζι και συνεχίζω με την συμπεριφορά της HPS 125. Η μοτοσυκλέτα είναι ιδιαίτερα καλοζυγισμένη και αυτό την κάνει και πολύ ευχάριστη ακόμη και στο πυκνό μποτιλιάρισμα. Με βάρος περίπου 130 κιλά η μοτοσυκλέτα δίνει πολύ ανάλαφρη αίσθηση στον αναβάτη της, κάτι που θα εκτιμήσουν πολύ και οι αναβάτριες και εκτελεί ελιγμούς και μανούβρες με την άνεση που απαιτεί κανείς από μία τόσο ελαφριά και μαζεμένη μοτοσυκλέτα. Οι ακτινωτοί τροχοί με τα on-off σχεδίασης ελαστικά και οι αναρτήσεις που λειτουργούν καλά για την τιμή της HPS φροντίζουν να παρέχουν καλά επίπεδα άνεσης κρατώντας παράλληλα τους τροχούς σε επαφή με το έδαφος. Αν ο αναβάτης αγριέψει και θελήσει να εξερευνήσει τις δυνατότητες της HPS, οι αναρτήσεις συνεχίζουν να κάνουν καλά το έργο τους ακόμη και με βαρύ αναβάτη. Πιο καλή η λειτουργία των αμορτισέρ από εκείνη του πιρουνιού με την ποιότητα και στα δύο άκρα να βρίσκεται ωστόσο πολύ κοντά δημιουργώντας έτσι ένα ομοιόμορφο σύνολο στο δρόμο.

Σε στροφές αλλά και στην ευθεία ο 18άρης εμπρός τροχός δίνει παράλληλα μια επιπλέον αίσθηση ωριμότητας στην μοτοσυκλέτα στα “πολλά” χιλιόμετρα κάνοντάς τη να θυμίζει βαρύτερη κατασκευή, και στις αλλαγές κατεύθυνσης. Αυτός είναι και ο λόγος που αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση του αναβάτη που πιστεύει όλο και περισσότερο στον προοδευτικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας της Mondial.

fb mondial hps 125 2018 test bikeit 5

Σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά βρίσκεται σε πάρα πολύ καλά επίπεδα και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού (σε κάποια βάζει και τα γυαλιά), με τα συνδυασμένα φρένα να κάνουν επίσης πολύ καλή δουλειά σταματώντας γρήγορα και με ασφάλεια την HPS. Λίγη συνήθεια χρειάζεται η χρήση του ποδόφρενου, που ενεργοποιεί και τον εμπρός δίσκο, καθώς η δύναμη έρχεται λίγο πιο απότομα από όσο θα περίμενα ή θα ήθελα, με το εμπρός φρένο να χαρακτηρίζεται από δύναμη και προοδευτικότητα.

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;

“Σίγουρα όχι τόσο σημαντικός”, είναι μια από τις πιθανές απαντήσεις. Αν σας έλεγα όμως ότι δεν χρειάζεται να πονέσετε καθόλου για να ομορφύνετε, τι θα λέγατε; Αυτό ισχύει στην περίπτωση της νέας F.B. Mondial HPS 125. Με ένα σχετικά ευχάριστο και δυνατό μοτέρ στα σωθικά της, με ποιότητα κατασκευής που ξεπερνά την χαμηλή τιμή της και με ώριμη συμπεριφορά στο δρόμο, η 125άρα HPS παρουσιάζεται ως μία ενδιαφέρουσα πρόταση για τον νέο αναβάτη που έχει στα χέρια του δίπλωμα κατηγορίας Α1, αλλά και για εκείνους που ψάχνουν μια μικρή μοτοσυκλέτα για την πόλη. Μετά βέβαια κοιτάς την HPS 125, η λογική… πετιέται από το παράθυρο, ξεχνάς όλα τα παραπάνω και απλά την θέλεις διακαώς! Στα 3.500 ευρώ που κοστίζει περίπου (δεν έχει καθοριστεί ακόμη η τελική τιμή της), απλά δεν υπάρχει άλλη καινούρια μοτοσυκλέτα παραγωγής στην αγορά με τέτοια εμφάνιση, ερχόμενή έτσι ακριβώς από το εργοστάσιο. Παράλληλα, η σκέψη και μόνο μετατροπής μια μοτοσυκλέτας σε κάτι αντίστοιχο της HPS 125 κάνει το πορτοφόλι να πηδά από την τσέπη και να αποχωρεί διαμαρτυρόμενο! Η HPS 125 υπάρχει ήδη, σε λογική τιμή και απλά σε περιμένει να την γνωρίσεις. Πώς μπορείς να το αρνηθείς έστω αυτό σε τέτοια ομορφιά;

Φωτογραφίες Κίνισης Ι

Φωτογραφίες Κίνισης ΙΙ

Φωτογραφίες Στατικές-Λεπτομερειών

Φωτογραφίες Λεπτομερειών ΙΙ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής F.B. Mondial
Μοντέλο HPS 125
Αντιπρόσωπος Γκουντούφας
Τιμή Αναμένεται πέρι τα 3.500 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, DOHC, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 124,2
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 58Χ47
Συμπίεση (:1)  12,6
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  1-Φεβ
Λίπανση  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος, μονόδρομος, με λειτουργία υποβοήθησης στη μανέτα
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο σωληνωτό
Κάστερ (°)  Δ.Α.
Ίχνος (mm) 98
Μεταξόνιο (mm) 1.370
Ύψος σέλας (mm) 785
Μήκος (mm) 2.016
Πλάτος (mm) 765
Ύψος (mm) 1.060
Απόσταση εδάφους (mm) 155
Βάρος (kg)   130
Ρεζερβουάρ (lt)  9
Χωρητικότητα λαδιού (lt) Δ.Α.
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι με διάμετρο καλαμιών 41mm, διαδρομή τροχού 90mm 
Πίσω  Δύο αμορτισέρ, διαδρομή τροχού 120mm. Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου
   
Ελαστικά  
Μπροστά 100/90-18''
Πίσω  130/80-17''
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 280mm με δαγκάνα 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης, συνδυασμένη πέδηση 
Φρένα Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου, συνδυασμένη πέδηση
   
Εξοπλισμός  
  Στροφόμετρο, ταχύμετρο, ώρα, δείκτης θερμοκρασίας, δείκτης βενζίνης
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  13,5/9.750
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  1,07/8.000

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 13:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: TEST - F.B. Mondial HPS 300 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon