.
Κατηγορία Παγκόσμιο Supercross
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 17:22

WSX 2022, 1ος αγώνας, Cardiff (Αγγλία)

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας της πιλοτικής χρονιάς του νεοσύστατου FIM Supercross World Championship, με πρωταγωνιστές τους wild card Αμερικανούς αναβάτες.

Ως και πέρυσι τον ρόλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross κρατούσε η αντίστοιχη διοργάνωση της αμερικανικής ομοσπονδίας, ΑΜΑ, ωστόσο από το 2022 η παγκόσμια ομοσπονδία FIM αποφάσισε να στήσει το δικό της πρωτάθλημα WSX – δημιουργώντας προβλήματα στους κόλπους της ΑΜΑ.

Για το 2022 η πιλοτική πρώτη σεζόν του WSX έχει ως τώρα δύο αγώνες στο πρόγραμμα και οι πρώτος εκ των δύο έκοψε την κορδέλα του νεοσύστατου παγκοσμίου πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην πρωτεύουσα της Ουαλίας, Κάρντιφ.

Εκεί συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι αναβάτες που βρήκαν θέσεις στις πρώτες ομάδες που ανακοινώθηκαν – εν πολλοίς προερχόμενοι από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα SX – ενώ η FIM φρόντισε να δελεάσει πολλούς από τους αστέρες του πρωταθλήματος της ΑΜΑ για να συμμετάσχουν ως wild cards και να προσφέρουν λίγη από τη λάμψη τους στους δύο φετινούς αγώνες.

Οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα στον εναρκτήριο αγώνα να δούμε την αφρόκρεμα του αμερικανικού πρωταθλήματος σε δράση, καθώς στις ΗΠΑ αυτήν την περίοδο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στον χώρο του ΜX και SX, ενώ όλοι παραδέχονται πως δελεάζονται από τον χαρακτήρα παγκοσμίου, δηλαδή το γεγονός πως θα τρέξουν και σε άλλες χώρες.

Roczen WSX Cardiff BS DSC 4202 1x1 B 1200x1200

Ακόμη περισσότερο μάλιστα αυτό ισχύει για τον Ken Roczen, τον Γερμανό αναβάτη της Honda που πρακτικά δεν έχει τρέξει στην Ευρώπη ποτέ και ο οποίος έγινε αναμενόμενα το πρόσωπο-κλειδί στην καμπάνια προώθησης του WSX 2022, καθώς και αντικείμενο διαμάχης με την ομάδα του στις ΗΠΑ που του έθεσε ουσιαστικά τελεσίγραφο να μην τρέξει εδώ, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς συμβόλαιο.

Ο Roczen πάντως έδειξε ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να τρέξει επί ευρωπαϊκού εδάφους, έτσι ξεκίνησε γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στις κατακτήριες δοκιμές.

Στους τρεις αγώνες ωστόσο που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα του πρώτου Grand Prix του WSX ωστόσο ο Roczen είδε μια πολύ γνώριμη πλάτη, αυτή του πρωταθλητή ΗΠΑ Eli Tomac (Yamaha) ο οποίος κέρδισε και στα τρία αγωνιστικά σκέλη, για να πάρει φυσικά και την άτυπη τιμή της παρθενικής νίκης σε WSX GP της FIM.

Στο τέλος του αγγλικού GP ο Tomac ήταν πρώτος, ο Roczen δεύτερος, ενώ Vince Friese (Honda) πήρε την τρίτη θέση.

Στην κατηγορία SX2 των 250 cc ο μεγάλος νικητής ήταν ξανά ένας έμπειρος πρωταθλητής από τις ΗΠΑ, o Shane Mc Elrath (Yamaha), αυτός που πήρε τη νίκη στο σύνολο, μπροστά από τον Chris Blose (Kawasaki) και τον Mitchell Oldenburg (Honda).

Ο δεύτερος και τελευταίος αγώνας για το 2022 θα γίνει 21 και 22 Οκτωβρίου 2022 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 17:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Monster Energy Supercross Africa Event WSX 2023, 1ος αγώνας, Birmingham (Αγγλία) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon