.
Κατηγορία Superbike
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 11:49

WSBK, 5ος γύρος, Imola

 

Κόκκινη Πρωτομαγιά

Ο πέμπτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes διεξήχθη στο ιστορικό Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari στην Imola της Ιταλίας, όπου δίχως απρόοπτα του καιρού – όπως δυο εβδομάδες πριν στην Ολλανδία – ο Chaz Davies με μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση χάρισε ένα μαγικό εντός έδρας διήμερο στη Ducati.

1ο Σκέλος

Ο Ιταλικός αγώνας ξεκίνησε με μια απουσία, καθώς ο Sylvain Guintoli (Yamaha) είχε μια πολύ άσχημη πτώση στη διάρκεια της Superpole 2, αποκομίζοντας μια διάσειση και ένα ράγισμα στον αριστερό αστράγαλο. Κατά συνέπεια δεν έτρεξε σε κανένα σκέλος του διημέρου, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα επιστρέψει στη δράση.

Στο μεταξύ ο Chaz Davies (Ducati) κατέστησε εξαρχής σαφές πως η Imola θα ήταν δική του αυτή τη φορά. Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση πήρε την pole, και στον πρώτο Σαββατιάτικο αγώνα έφυγε πρώτος και ουδείς τον ξαναείδε. Καθώς ο Άγγλος αναβάτης της Ducati κονιορτοποιούσε το ρεκόρ πίστας, ο μόνος που έδειχνε ικανός να τον ακολουθήσει ήταν ο Jonathan Rea (Kawasaki), ωστόσο ούτε αυτός μπόρεσε να πλησιάσει. Απεναντίας, παρολίγον να χάσει και τη δεύτερη θέση όταν μετά από ένα λάθος του στα φρένα ο ομόσταυλός του Tom Sykes τον πλησίασε επικίνδυνα.

Στο τέλος ο Rea κράτησε τη δεύτερη θέση του αγώνα και τουλάχιστον επικράτησε στη μάχη του πράσινου γκαράζ.

Ακολούθησε ο Jordi Torres (BMW) μπροστά από τους Davide Giugliano (Ducati) και Leon Camier (MV Agusta).

Αποτελέσματα

2ο Σκέλος

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα έμοιαζε ιδιαίτερα στο πρώτο. Ξανά ο Davies παρέδωσε μαθήματα οδήγησης με την Panigale του, ξεκινώντας πρώτος και σταδιακά χτίζοντας μια διαφορά από τα δύο εργοστασιακά Kawasaki που τον ακολουθούσαν εκ του μακρόθεν και δίχως να μπορούν να πλησιάσουν.

Οι κ.κ. Rea και Sykes οδήγησαν όλον σχεδόν τον αγώνα παρεούλα, ωστόσο ο πρωταθλητής του 2015 δεν έδειξε να δυσκολεύεται να κρατήσει τον Sykes πίσω του ως τη γραμμή του τερματισμού – σε ένα βάθρο πανομοιότυπο με του πρώτου σκέλους.

Η τέταρτη θέση πήγε στον μαχητικό Davide Giugliano (Ducati), με τον πέμπτο Leon Camier να προσθέτει ένα ακόμη πολύ θετικό αποτέλεσμα για την MV Agusta. Μια θέση πίσω του συμπλήρωσε την εξάδα ο Alex Lowes (Yamaha).Το διπλό του Davies έφερε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς μια Ducati έχει μπει σφήνα ανάμεσα στις δύο εργοστασιακές Kawasaki. Ο Jonathan Rea (Kawasaki) διατηρεί την πρωτοπορία του στη γενική κατάταξη με 221 βαθμούς, ωστόσο ο Chaz Davies (Ducati) πλησίασε στους 186, την ώρα που ο Tom Sykes (Kawasaki) μένει πίσω στους 154.

Αποτελέσματα

World Supersport

Ο Jules Cluzel ξεκίνησε από την pole με την MV Agusta του και πήρε εξαρχής την θέση του οδηγού του αγώνα, ωστόσο πίσω του μια μηχανική βλάβη στην Kawasaki του Randy Krummenacher οδήγησε σε διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία και επανεκκίνηση σχεδόν 45 λεπτά αργότερα για να καθαριστεί η πίστα.

Απόντος του Krummenacher πλέον, στη νέα εκκίνηση ο Cluzel επεχείρησε ξανά να φύγει πρώτος και να απομακρυνθεί, όπως ο Kenan Sofuoglu (Kawasaki) τον πέρασε γρήγορα και βάλθηκε με τη σειρά του να φύγει μπροστά. Η απόπειρα του Τούρκου πρωταθλητή ήταν επιτυχής και ουδείς τον απείλησε ξανά ως το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στη μάχη για τις άλλες θέσεις του βάθρου ο Cluzel κατάφερε στους τελευταίους γύρους του αγώνα να καθαρίσει με τον Patrick Jacobsen (Honda). Προσπάθησε μάλιστα να πιάσει τον Sofuoglu μα ήταν πια αργά καθώς οι δύο εξαιρετικά ταχείς γύροι που έκανε στο τέλος δεν αρκούσαν για να μαζέψουν τη μεγάλη διαφορά που είχε ως τότε ανοίξει ο πρωταθλητής της κατηγορίας.

Το καταστροφικό πρόβλημα που έβγαλε εκτός μάχης τον Krummenacher τον έριξε και από την πρωτιά της κατάταξης. Νέος πρωτοπόρος είναι πλέον ο Kenan Sofuoglu (Kawasaki) με 86 βαθμούς έναντι 71 του Randy Krummenacher (Kawasaki), ενώ τρίτος σκαρφάλωσε ο Jules Cluzel (MV Agusta) με 58.

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

{Video 1ου αγώνα}

{Video 2ου αγώνα}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Μαϊος 2016 23:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK, 4ος γύρος, Assen WSBK, 6ος γύρος, Sepang »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon