.
Κατηγορία Rally Dakar
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 17:29

Dakar 2023 – 5η Ειδική – Νέα νίκη για τη Honda με Adrien Van Beveren

Σπουδαία μέρα για τη Honda που πήρε τις δύο πρώτες θέσεις με εργοστασιακούς της αναβάτες, ενώ ο Mason Klein επέστρεψε στις επιτυχίες.

Ο αγώνας συνεχίζεται με μια ακόμη κυκλική διαδρομή με αρχή και τέλος την πόλη Ha’il και μεγάλη απόσταση που σήμερα έφτασε στα 645.04 χιλιόμετρα.

Ο πολύπειρος Γάλλος αναβάτης της Honda, Adrien Van Beveren, κέρδισε την πρώτη του ειδική στον αγώνα του 2023, ενώ ο ομόσταυλός του Jose Ingacio Cornejo Florimo τερμάτισε δεύτερος μόλις 13 δευτερόλεπτα πιο αργά, ολοκληρώνοντας μια ακόμη δυνατή μέρα για την εργοστασιακή Monster Energy Honda Team.

cornejo florimo
Jose Ingacio Cornejo Florimo (Honda)

Παράλληλα, ο νεαρός Αμερικανός Mason Klein (ΚΤΜ) συνεχίζει να εντυπωσιάζει πρωταγωνιστώντας, γράφοντας σήμερα τον τρίτο καλύτερο χρόνο σε απόσταση περίπου 5 λεπτών από τους δύο πρωτοπόρους, αλλά και ρίχνοντας πάνω από 2 και 4 λεπτά αντιστοίχως στους εργοστασιακούς αναβάτες της Red Bull KTM Factory Racing, Matthias Walkner και Toby Price που ακολούθησαν στις θέσεις 4 και 5 αντιστοίχως.

Ο έτερος Αμερικανός πρωταγωνιστής, Skyler Howes, της εργοστασιακής Husqvarna Factory Racing συμπλήρωσε την ταχύτερη εξάδα της ημέρας.

howes
Skyler Howes (Husqvarna)

Ο μεγάλος χαμένος της 5ης μέρας ήταν ο Daniel Sanders της ΚΤΜ, ο οποίος ξεκίνησε το πρωί ως πρωτοπόρος της κατάταξης μα έφτασε μόλις 21ος στον τερματισμό, χάνοντας σχεδόν 27 λεπτά από τον νικητή Van Beveren. Το πρόβλημα του Sanders τελικώς είναι μια ίωση που τον κατέβαλλε το προηγούμενο βράδυ και του έχει κοστίσει αισθητά σε φυσική κατάσταση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί από την κορυφή της προσωρινής κατάταξης και να υποχωρήσει στην όγδοη θέση, ενώ νέος πρωτοπόρος είναι πια ο Howes.

price
Toby Price (KTM)

Στη δεύτερη θέση έφτασε ο Price, σε απόσταση 2 λεπτών και 7 δευτερολέπτων από τον πρώτο, ενώ πίσω του ο ομόσταυλός του στην εργοστασιακή ΚΤΜ, Kevin Benavides, τον ακολουθεί σε απόσταση 3 λεπτών και 9 δευτερολέπτων – εκ των οποίων τα 3 λεπτά οφείλονται σε ποινές που είχε δεχτεί τις προηγούμενες μέρες.

Ανέκαμψε στην κατάταξη και ο Klein, της ιδιωτικής ομάδας BAS World KTM, επιστρέφοντας πιο κοντά στις θέσεις του βάθρου μετά τα τεχνικά προβλήματα που του έκλεψαν μια διαφαινόμενη νίκη και του κόστισαν πολύ σε χρόνο στην 4η ειδική. Πλέον ο rookie (για την κορυφαία κατηγορία Rally Pro) Αμερικανός είναι τέταρτος και βλέπει μπροστά του τον Kevin Benavides σε απόσταση ελάχιστα πάνω από ένα λεπτό.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 17:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon