.
Κατηγορία Rally Dakar
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 10:44

Dakar 2023 – 2η Ειδική – Οι ιδιώτες έκλεψαν την παράσταση

Ο 21χρονος Αμερικανός Mason Klein πήρε τη νίκη της ειδικής και μαζί την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη του ράλι!

Η δεύτερη μέρα του Dakar Rally άφησε πίσω της τις παραθαλάσσιες διαδρομές του Προλόγου και της 1ης Ειδικής για να κατευθυνθεί προς την ενδοχώρα της Σαουδικής Αραβίας, για να ανηφορήσει σε υψόμετρα που έφτασαν ως τα 1,300 μέτρα πριν επιστρέψει στο επίπεδο της θάλασσας και τη βάση Sea Camp.

Στο τέλος της 2ης ειδικής διαδρομής η απειλή που είχε εμφανιστεί από την προηγούμενη μέρα, ο νεαρός Αμερικανός Mason Klein της ιδιωτικής ομάδας BAS World KTM Racing Team ανέβασε την επίδοσή του ένα σκαλί ψηλότερα, παίρνοντας τη νίκη της ημέρας, χάρη στην οποία πλέον οδηγεί τη γενική κατάταξη!

klein2

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την τελευταία φορά που ένας ιδιώτης αναβάτης κέρδισε μια ειδική στο Dakar. Τότε ήταν ο Stefan Svitko, τώρα ένας αναβάτης που στα 21 του χρόνια θεωρείται από πολλούς ως το επόμενο παιδί-θαύμα των αγώνων Rally Raid, τρέχοντας φέτος για πρώτη του φορά στην κορυφαία κατηγορία του Dakar, Rally GP.

Ο Αμερικανός κυριάρχησε την τρίτη ημέρα του αγώνα και τη 2η Ειδική Διαδρομή και μάλιστα αυτή η μέρα είδε τον Γερμανό Sebastian Buhler Hero Motosports Team Rally στη δεύτερη θέση, τον Αμερικανό Skyler Howles της Husqvarna Factory Racing στην τρίτη και τον έτερο αναβάτη της Hero, Ross Branch από τη Μποτσουάνα, τέταρτο.

bareda

Ακολούθησαν στην κατάταξη της ημέρας οι Toby Price (Red Bull KTM Factory Racing) και Joan Bareda Bort (Monster Energy JB Team – Honda), με αυτούς τους έξι πρώτους αναβάτες να χωρίζονται από μόλις 2 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

Στη γενική κατάταξη του Dakar ως τώρα ο Klein έχει πλέον περάσει πρώτος με διαφορά 1 λεπτού και 41 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Price, ενώ τρίτος είναι ο Bareda που ακολουθεί με μόλις 22 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon