.
Κατηγορία ISDE
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 15:29

ISDE 2018, Ημέρα 4η

Παραμένει επικεφαλής η Αυστραλία

Η τέταρτη μέρα του International Six Days of Enduro 2018 κινήθηκε σε μια διαδρομή 300 χιλιομέτρων που ήταν πρακτικά η ίδια με αυτή της τρίτης μέρας, γεγονός που μεταφράστηκε σε ζέστη, πετρόκηπους, άφθονη σκόνη και ιδιαιτέρως απαιτητικές συνθήκες για τους αναβάτες,

Το γεγονός ουδόλως πτόησε την Αυστραλία που συνεχίζει να προηγείται σε Άνδρες και Γυναίκες, ενώ σε ανάλογο στυλ στη Junior οι Ιταλοί κυριάρχησαν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

Παράλληλα, από την ημέρα αυτή ξεκίνησαν και οι τριήμερες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Vintage κατηγορίας, η οποία μετρά 13 συμμετοχές – εκ των οποίων οι 9 από τη Γερμανία, 2 Μεξικάνοι, ένας Χιλιανός κι ένας Γάλλος. Στη λίστα συμμετοχών βλέπουμε μια όμορφη συλλογή από κλασικές SWM, Husqvarna, Honda, Maico, Kramer και ISLO (εκτός δρόμου μοτοσυκλέτες από τη δεκαετία του ’70 που κατασκευάζονταν στο Μεξικό), προσφέροντας μια ιδιαίτερα γευστική προσθήκη στο μενού του ISDE.

World Trophy

 FN 6129

Με μοναδική εξαίρεση την πρώτη ημέρα του αγώνα όπου είχαν επικρατήσει οι Η.Π.Α., η Αυστραλία έχει κυριαρχήσει πλήρως στα τεκταινόμενα έκτοτε και δε δείχνει καμιά διάθεση να κόψει ρυθμό – παρότι αγωνίζεται για δεύτερη μέρα με έναν αναβάτη λιγότερο λόγω απόσυρσης του Snodgrass.

Στην τέταρτη μέρα οι Αυστραλοί συνέχισαν να χτίζουν τη διαφορά τους από την αρχή, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα με σχεδόν έξι λεπτά διαφορά από τις Η.Π.Α. που ακολουθούν.

Παρόλα αυτά, ο αρχηγός της Αμερικανικής ομάδας, Steward Baylor (KTM), δηλώνει αισιόδοξος: «Δεν τα παρατάμε ακόμη. Η Αυστραλία μας είχε σήμερα, αλλά συνεχίζουμε να τα δίνουμε όλα – έχει ακόμη πολύ δρόμο ως το τέλος.»

Σχεδόν τριάμισι λεπτά πιο πίσω από τις Η.Π.Α. ακολουθεί η Ιταλία, αλλά δεν εφησυχάζει καθώς άλλο τόσο πίσω της την καταδιώκει η Γαλλία. Η εξάδα ολοκληρώνεται με την Ισπανία και την Πορτογαλία, κατά σειρά.

Junior World Trophy

matteo.cavallo ISDE 2018 08532

Στη δράση των Junior η Ιταλία παραμένει απλά ασυναγώνιστη. Λες και τρέχουν σε μια κατηγορία μόνοι τους, οι Ιταλοί εντυπωσιάζουν όχι μόνο για όσα καταφέρνουν, αλλά και γιατί οι Andrea Verona (TM) και Matteo Cavallo (Beta) κατάφεραν χτες να τερματίσουν στις θέσεις 6 και 7 της γενικής κατάταξης.

Πίσω τους οι Η.Π.Α. ελπίζουν σε κάποια έκπληξη στις υπολειπόμενες δύο μέρες, καθώς παρά την εξαιρετική τους προσπάθεια, παραμένουν 4.5 λεπτά πίσω από τους Ιταλούς.

Στο μεταξύ, Γαλλία και Χιλή μάχονται σκληρά για το τρίτο σκαλί του Junior βάθρου, όπου οι Γάλλοι κρατούν τη θέση μα οι Χιλιανοί τους κέρδισαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και έφτασαν σε απόσταση ενός λεπτού.

Αυστραλία και Σουηδία κλείνουν την πρώτη εξάδα των Junior.

Women’s World Trophy

tayla.jones ISDE 2018 10217

Όσον αφορά στην κατηγορία των Γυναικών, εδώ οι Αυστραλέζες Tayla Jones, Jessica Gardiner και Mackenzie Tricker συνεχίζουν την απόλυτη επικράτησή τους, ανοίγοντας τη διαφορά τους πάνω από τα οκτώ λεπτά.

Δεύτερη ακολουθεί η ομάδα των Η.Π.Α., απολαμβάνοντας διαφορά 7.5 λεπτών από την τρίτη, Ισπανία – που επίσης νιώθει άνετα με τις Γαλλίδες να ακολουθούν στην τέταρτη θέση με σχεδόν 9 λεπτά διαφορά.

Η πρώτη εξάδα των Γυναικών ολοκληρώνεται με τη Σουηδία στην 5η θέση και την Πορτογαλία στην 6η.

Δείτε εδώ αναλυτικά αποτελέσματα του ISDE 2018

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 15:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2018, Ημέρα 3η ISDE 2018, Ημέρα 5η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon