.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 09:45

Red Bull X-Fighters 2013, 2ος αγώνας, Dubai

 

Νικητής ο Torres!

 


Ο Torres αναδείχθηκε νικητής υπό τη σκιά του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο.

Σε ένα συγκλονιστικό αγώνα Red Bull X-Fighters στο Ντουμπάι, ο Ισπανός rider, Danny Torres νίκησε τον πιο μάχιμο αντίπαλο του, Levi Sherwood, αφού πρώτα κατατρόπωσε τον προπορευόμενο στην βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2013, Thomas Pages.

Στο ψηλότερο κτήριο

Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) – Σε μια χωμάτινη πίστα μπροστά από το υψηλότερο κτήριο του κόσμου- το εκπληκτικό Burj Khalifa, ύψους 828 μέτρων, ο Ισπανός Danny Torres κέρδισε στον πόντο τον ανταγωνιστή του για τον τίτλο, τον Νεοζηλανδό Levi Sherwood με σκορ 3-2 στον δεύτερο αγώνα Red Bull X-Fighters World Tour 2013 την περασμένη Παρασκευή. Ο εξίσου μάχιμος rider, Thomas Pages κέρδισε το βραβείο Swatch Best Move για το εκπληκτικό άλμα «volt» που εκτέλεσε με αποτέλεσμα να περιστρέφεται στον αέρα πάνω από τη σέλα της μηχανής του μπροστά από 13,000 θεατές που ζητωκραύγαζαν με ενθουσιασμό. Ήταν ένα συγκλονιστικό αγώνα στο Mohamed bin Rashid Boulevard, στο Downtown Ντουμπάι, με την υποστήριξη του Η.Η Σεΐχη Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Πρίγκιπα του Ντουμπάι και Προέδρου του Αθλητικού Συμβουλίου του Ντουμπάι.

Ο Torres έκανε μια συγκλονιστική επίδειξη μέσα από τρεις συνεχόμενους γύρους πραγματοποιώντας εκπληκτικά άλματα ύψους 15 μέτρων σε απόσταση 30 μέτρων. Ήταν η πρώτη νίκη του Torres στο πιο αναγνωρισμένο FMX πρωτάθλημα μετά από τον αγώνα στη Μαδρίτη το 2011, δεν θέλησε όμως να παραδεχτεί ότι αυτόματα τίθεται υποψήφιος για τον φετινό τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλητή. «Το επίπεδο τον κορυφαίων αναβατών είναι πολύ υψηλό φέτος» είπε. « Εάν κάνεις έστω και ένα λάθος, είσαι εκτός. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα,» πρόσθεσε ο Ισπανός νικητής, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Εντυπωσιακά άλματα

Ο Pages, που είχε προηγηθεί στους προκριματικούς, εντυπωσίασε τους πάντες με το «Volt», και το «Special Flip», ένα back flip από την σέλα της μηχανής του στη μέση του αέρα, αλλά και μια στροφή 540 μοιρών γνωστή και ως «Flair» αν και είχε μια άσχημη προσγείωση στο τελευταίο του άλμα, ένα flip, και έτσι του επιβλήθηκε ποινή από τους κριτές. Ανάμεσα στο κοινό που ζητωκραύγαζε ήταν και ο Fabio Cannavaro, ο αρχηγός της ιταλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που είχε κερδίσει το Μουντιάλ το 2006.

Η επόμενη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Glen Helen (ΗΠΑ) στις 11 Μαΐου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 21:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Red Bull X-Fighters 2013, 1ος αγώνας, Mexico RedBull X-Fighters 2013, Osaka »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon