.
×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/agones_pagkosmio/2012/extreme_enduro/hells_gate/
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agones_pagkosmio/2012/extreme_enduro/hells_gate/
Κατηγορία Extreme Enduro
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 10:54

Erzberg Rodeo 2012

 

 

Αγγλικό βάθρο

 





Του Χρήστου Σώκου

Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους off road αγώνες παγκοσμίως. Είναι ο «πατέρας» των extreme enduro και προσελκύει χιλιάδες θεατές και πάνω από 1.500 αναβάτες κάθε χρόνο.

Νέος νικητής


Η συμμετοχή είναι βασανιστική και δοκιμάζει τα όρια ανθρώπων και μηχανών. Πρόκειται για το Erzberg Rodeo όπου η νίκη φαντάζει όνειρο, ενώ ο τερματισμός για την συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών είναι κάτι ακατόρθωτο.

Φέτος μετά από 5 συνεχόμενες χρονιές επικράτησης του Taddy Blazusiak, άλλαξε ο νικητής του αγώνα! Ο «πιτσιρικάς» Άγγλος Chris Walker (KTM), που απολαύσαμε στο πρωτάθλημα Indoor Enduro, μόλις στην δεύτερη συμμετοχή του στο Erzberg κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη! Οι Άγγλοι αναβάτες όμως μονοπώλησαν το βάθρο αφού οι Dougie Lampkin και Ben Hemingway πήραν τις υπόλοιπες δύο θέσεις.

Η απουσία του Taddy


έος νικητής}Ο Taddy Blazusiak, το μεγάλο φαβορί, φέτος είχε ένα μεγάλο δίλημμα. Την ίδια ημερομηνία με το Erzberg πραγματοποιείτο και ο δεύτερος αγώνας του αμερικάνικου πρωταθλήματος Endurocross. Η ομάδα της ΚΤΜ και ο Taddy ζύγισαν την κατάσταση και αποφάσισαν ότι έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο Endurocross. Ως εκ τούτου 5 φορές νικητής δεν μπόρεσε να έρθει στο σιδερένιο βουνό και να υπερασπιστεί για ακόμα μία φορά τον τίτλο του.
Πιθανώς στην απόφασή του αυτή να έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός στο χέρι και στον ώμο από τον πρώτο αγώνα του Endurocross. Σε ένα τόσο απαιτητικό αγώνα όπως το Erzberg δεν υπάρχουν περιθώρια για ελλείψεις, οπότε σίγουρα θα τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης αυτό το δεδομένο.

Ο άτυπος νικητής Jarvis

O Graham Jarvis και η ομάδα της Husaberg…! Σίγουρα θα έχουν ήδη προσφύγει σε ξεματιάσματα ή παρόμοιες τακτικές θρησκευτικού περιεχομένου, προκειμένου να ξορκίσουν την ατυχία που τους κυνηγάει! Πέρυσι ο Jarvis τερμάτισε πρώτος αλλά αποκλείστηκε γιατί έχασε ένα check point (από τα 20 συνολικά), το οποίο βρισκόταν μετά το Carl’s dinner, το «μυθικό» πια κομμάτι με τις πέτρες. Απαρηγόρητος ο Άγγλος έδωσε υπόσχεση να επανορθώσει την «αδικία» φέτος.
Κοντραρίστηκε σκληρά με τον Walker καθόλη την διάρκεια του αγώνα και στο τέλος πέρασε την αψίδα του τερματισμού ξανά πρώτος…για να πληροφορηθεί κατόπιν ότι έχασε ξανά στην αρχή του αγώνα ένα check point και έτσι αποκλείστηκε ξανά!!! Το μόνο που μπόρεσε να ψελλίσει μουδιασμένα ήταν μία λέξη: “Απίστευτο”…

Καλλιτέχνης ο Walker

Ο Chris Walker είχε δώσει εξαιρετικά δείγματα τεχνικής από πέρυσι και όλοι ήξεραν ότι θα εξελιχτεί σε ένα μεγάλο όνομα στους αγώνες extreme enduro. Σχετικά από την αρχή του αγώνα βρέθηκε μπροστά φτιάχνοντας μάλιστα διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες μέχρι που έφτασε στο Carl’s dinner! Εκεί έχασε το μπροστινό, έπεσε άσχημα και μέχρι να βρει την δύναμη να συνεχίσει είχε σπαταλήσει αρκετό χρόνο. Τότε τον πέρασε ο Jarvis, αλλά ο Walker είχε ήδη πληροφορηθεί ότι ο αναβάτης της Husaberg είχε χάσει ένα check point. Επομένως δεν αγχώθηκε, συνέχισε σταθερά και αφού τερμάτισε δεύτερος…πανηγύρισε έντονα τη νίκη!
Ο Andreas Lettenbichler μετά από αρκετό καιρό εκτός της κορυφαίας τριάδας σε αγώνες extreme enduro, έκανε μία φοβερή εμφάνιση στο Erzberg και τερμάτισε δεύτερος. Όμως η πυκνή ομίχλη τον οδήγησε στο να κάνει το ίδιο λάθος με τον Jarvis χάνοντας το συγκεκριμένο check point και να αποκλειστεί κι αυτός!!!
Χαράς ευαγγέλια για τον Dougie Lampkin που κληρονόμησε την δεύτερη θέση, όπως και πέρυσι!
Ο ξάδερφος του Lampkin, Ben Hemingway, επίσης γνωστός για τις καλές εμφανίσεις του στους βρετανικούς extreme αγώνες, συμπλήρωσε περιχαρής το βάθρο.
Τέταρτος ήρθε ένας ακόμα Βρετανός, ο Paul Bolton και πέμπτος ο αγαπημένος των θεατών Ιάπωνας Taichi Tanaka.
Συνολικά και τα 20 check points πέρασαν μόλις 7 αναβάτες!

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 11:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hell’s Gate 2012 Red Bull Romaniacs 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon