.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 10:38

AMA Motocross 2011, 5ος γύρος, Colorado

 

Πρώτη για Dungey

 


Του Χρήστου Σώκου

Ο αγώνας στο Colorado είναι εντελώς ξεχωριστός από όλους τους υπόλοιπους της σειράς για τον απλούστατο λόγω του ότι η πίστα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων! Όπως είναι φυσικό αυτό έχει επίδραση τόσο στην απόδοση των μοτοσικλετών, αλλά πολύ περισσότερο στις αντοχές των αναβατών, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά με το λίγο οξυγόνο. Αν προσθέσετε σε αυτά και την ζεστή ημέρα, τότε δεν είναι ιδιαίτερα περίεργο που ο Ryan Dungey (Suzuki) κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη. Εξάλλου ο Dungey είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα από άποψη προπόνησης και αντοχής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα έχει ακόμα αρκετό δρόμο και όλα θα παιχτούν ανάμεσα στους τρεις πρωταγωνιστές (Reed, Villopoto, Dungey).
Στην ΜΧ Lites ο Blake Baggett (Kawasaki) επικράτησε απόλυτα. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος στην βαθμολογία Tyla Rattray (Kawasaki) έκανε λάθη και σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση του Dean Wilson (Kawasaki) είδε τον τελευταίο να τον περνάει στους βαθμούς.

Motocross Class


Στο πρώτο σκέλος γίνεται η έκπληξη και την εκκίνηση δεν παίρνει ο Mike Alessi (KTM) αλλά ο Christian Craig (Honda). Βέβαια αυτό δεν κρατάει για πολύ γιατί ο Ryan Villopoto (Kawasaki) περνάει τον Chad Reed (Honda) και τον Craig και φεύγει μπροστά. Η πίστα έχει αρχίσει να «χαλάει» με τα μεγάλα λούκια να κάνουν την εμφάνισή τους και ο Dungey πλησιάζει τον Reed. Αρχίζει μία όμορφη μάχη μεταξύ τους με τον Dungey να επικρατεί τελικά. Ο Villopoto παίρνει τη νίκη, ο Dungey δεύτερος και ο Reed τρίτος. Πολύ δυνατός ξανά ο Kevin Windham (Honda) στην τέταρτη θέση και ο Alessi στην πέμπτη. Δυσάρεστο νέο η πτώση του Josh Grant, πάνω που είχε αρχίσει να επανέρχεται σε δράση και απ’ ότι φαίνεται ο τραυματισμός του ευτυχώς όχι στο ήδη χτυπημένο γόνατο. Ο συμπαθής αναβάτης είχε κυριολεκτικά διαλύσει το ένα του γόνατό του όταν δεν βγήκε ένα back flip σε προετοιμασία που έκανε για να συμμετάσχει στα X-Games πέρυσι.

Στο δεύτερο σκέλος ο Reed έφυγε μπροστά αλλά γρήγορα είδε τον Dungey να τον περνάει με πείσμα. Σα να μην έφτανε αυτό στον τέταρτο γύρο πέρασε και ο Villopoto για την δεύτερη θέση. Στους επόμενους γύρους δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την πρώτη τριάδα και ο Dungey παίρνοντας την πρώτη του νίκη overall δήλωσε ότι σημαίνει πολλά για την ψυχολογία του και για την συνέχεια.

MX Lites 250

Τους πρώτους γύρους οδηγεί ο Justin Barcia (Honda), ο οποίος μόλις μαθεύτηκε ότι έχει πάθει μία ασθένεια που ονομάζεται «μονοπυρήνωση» και εξηγεί τις αδύναμες μέχρι τώρα εμφανίσεις του. Ο Baggett όμως δείχνει εξαιρετικά δυνατός και περνάει τους πάντες για την πρώτη θέση. Δεύτερος ακολουθεί ο team mate του Dean Wilson. Οι δύο αναβάτες της Pro Circuit Kawasaki τερματίζουν με αυτή την σειρά. Ο Rattray έχει μείνει πολύ πίσω αλλά κάνει δυνατή επάνοδο μέχρι την πέμπτη θέση σώζοντας βαθμούς. Τρίτος ο Eli Tomac (Honda).

Στο δεύτερο σκέλος είναι ξανά ο Baggett αυτός που βρίσκεται ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους και παίρνει μία ακόμα νίκη. Ξανά δεύτερος ο Wilson και τρίτος ο Tomac. Ο Rattray μένει πέμπτος και χάνει την πρωτοπορία στην βαθμολογία από τον Wilson.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Motocross
1. Ryan Dungey SUZ
2. Ryan Villopoto KAW
3. Chad Reed HON
4. Kevin Windham HON
5. Andrew Short KTM
6. Tommy Hahn YAM
7. Brett Metcalfe SUZ
8. Christian Craig HON
9. Jake Canada KAW
10. Justin Brayton YAM

 

MX Lites
1. Blake Baggett KAW
2. Dean Wilson KAW
3. Eli Tomac HON
4. Darryn Durham HON
5. Tyla Rattray KAW
6. Ryan Sipes YAM
7. Malcolm Stewart SUZ
8. Travis Baker HON
9. Justin Barcia HON
10. Alex Martin HON

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

Motocross
1. Chad Reed 223
2. Ryan Villopoto 215
3. Ryan Dungey 202
4. Kevin Windham 148
5. Davi Millsaps 145
6. Brett Metcalfe 144
7. Ricky Dietrich 109
8. Andrew Short 102
9. Jake Weimer 100
10. Christian Craig 97

 

MX lites

1. Dean Wilson 214
2. Tyla Rattray 206
3. Blake Baggett 194
4. Eli Tomac 176
5. Justin Barcia 137
6. K Cunningham 127
7. Broc Tickle 113
8. G Swanepoel 106
9. Darryn Durham 94
10. Cole Seely 89

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Motocross 2011, 4ος γύρος, Budds Creek AMA Motocross 2011 6ος γύρος, Red Bud »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon