.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 13:04

ΠΠΤ 2021, 1ος-2ος αγώνας, Σέρρες

Μοιρασμένη αρχή στον εναρκτήριο διπλό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών από το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Ο αγώνας διοργανώθηκε παράλληλα με αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, γεγονός που έφερε αρκετούς πολύ γρήγορους αναβάτες – όπως ο πολύ γνωστός μας Martin Choy – που συνέβαλλαν στο θέαμα και γέμισαν τις λίστες συμμετοχών που θα έδειχναν μάλλον ισχνές με μόνο τις Ελληνικές συμμετοχές.

Superbikes

Με μόλις επτά Ελληνικές συμμετέχοντες, ο πρώτος αγώνας το Σάββατο 3/7 είχε τρεις Yamaha στο βάθρο, με νικητή τον Σωτήρη Μπεγνή, δεύτερο τον Σάκη Συνιώρη και τρίτο τον Λευτέρη Πίππο στην επανεμφάνισή του στο πρωτάθλημα.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής 4/7 ο Συνιώρης πήρε τη ρεβάνς με τη νίκη μπροστά από τον Μπεγνή, ενώ ο Πίππος για μια ακόμη φορά τερμάτισε τρίτος στην Ελληνική κατάταξη, μετά από δυνατή μάχη με τον Δημήτρη Παπαγγέλλου (Aprilia).

Εκτός συναγωνισμού και βαθμολογίας του Ελληνικού πρωταθλήματος, πάντως, σε αμφότερες τις περιπτώσεις πρώτος πήρε την καρό σημαία ο Βούλγαρος Martin Choy με BMW, επιβεβαιώνοντας πως είναι ακαταμάχητος στην πίστα των Σερρών.

Supersport

Μόλις πέντε συμμετοχές Ελλήνων στα 600 κυβικά, αλλά και ένας επεισοδιακός πρώτος αγώνας στις Σέρρες, καθώς στην καρο σημαία έφτασε πρώτος ο Δημήτρης Καρακώστας (Honda), ωστόσο αργότερα υποβαθμίστηκε στην τρίτη θέση κατόπιν ένστασης για ένα συμβάν κατά το οποίο έπεσε ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (Yamaha).

Έτσι η νίκη πήγε στον Μενέλαο Κοντογιάννη (Honda), με δεύτερο τον Γιώργο Γερακιανάκη (Yamaha) και τρίτο τον Καρακώστα.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας, η Καρακώστας πήρε καθαρά τη νίκη, μετά από σκληρή μάχη που κρίθηκε για μόλις 2 δέκατα από τον Παπαγεωργίου. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γερακιανάκης.

Open

Η κατηγορία Open ήταν η πολυπληθέστερη στις Σέρρες με 11 συμμετοχές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Νικητής αναδείχθηκε ο Επαμεινώνδας Καρυώτης (Suzuki) κερδίζοντας τον δεύτερο αγώνα και τερματίζοντας δεύτερος στον πρώτο. Τον ακολούθησε ο Γιάννης Μπούρος (Aprilia) με τους ακριβώς αντίστροφους τερματισμούς (1-2), ενώ τρίτος κατετάγη ο Μάρκος Αγγελακόπουλος (Honda) με μια 5η και μια 3η θέση.

Supersport 300

Τρεις συμμετοχές τίμησαν την μικρή τετράχρονη κατηγορία και γέμισαν δύο ολόιδια βάθρα: πρώτος ο Παναγιώτης Κόκκινος (ΚΤΜ), δεύτερος ο Δημήτρης Αγανάνης (Yamaha) και Τρίτη η «δική μας» Δήμητρα Λαδά (Yamaha).

Racing

Ο Αλέξανδρος Αρναουτάκης με Moriwaki 250 ήταν ο μεγάλος νικητής στις Σέρρες, με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στις δύο αγωνιστικές μέρες.

Δεύτερος ήταν ο Βασίλης Στάμου (Yamaha) με τερματισμούς 4-3 και τρίτος ο Ανδρέας Λεφέβρ (Yamaha) με αποτελέσματα 7-2.

Senior

Η κατηγορία αυτή είχε μόνο έναν συμμετέχοντα, τον Μιχάλη Κύριο (Yamaha), ο οποίος τρέχοντας μαζί με την Open τερμάτισε 10ος, αλλά και πρώτος στη δική του μοναχική κατηγορία.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠΤ 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 στην πίστα των Μεγάρων.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon