.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 08:59

Νέος τετρακύλινδρος κινητήρας VOGE KEN660!

Λίγες μόνο ώρες από τότε που μάθαμε από τον αντιπρόεδρο της εταιρίας Voge, Allen Yin, για την ύπαρξη ενός νέου τετρακύλινδρου εν σειρά κινητήρα στα 650 κυβικά εκατοστά, και... ιδού!

Στην 20η έκθεση CIMA 2022 που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Κίνα, παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Voge ο νέος τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας, ο οποίος σύμφωνα με τις αναφορές, πρόκειται για έναν κινητήρα στα χνάρια του Honda CB 650.

Με μία προσεκτική ματιά στους δύο κινητήρες, φαίνεται πως αυτός της Voge έχει διαφορετική σχεδίαση στην κεφαλή αλλά και στο πλαϊνό καπάκι των δίσκων, με του CB650 να είναι ενιαίο για δίσκους και τρόμπα νερού, ενώ του Voge, ξεχωριστό. Μάλιστα, ενώ του Honda διαθέτει την είσοδο για την ντίζα του συμπλέκτη στο καπάκι του συμπλέκτη, δεν ισχύει κάτι τέτοιο στον κινητήρα της Voge, που μάλλον βλέπουμε στην αριστερή πλευρά την είσοδο πάνω από το γρανάζι κίνησης, και είναι άγνωστο αν θα διαθέτει ντίζα ή υδραυλικό συμπλέκτη. Το φίλτρο λαδιού βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά στο Voge ενώ στο Honda κάτω από τα κάρτερ.

Σύμφωνα με την δημοσίευση του B4R από την έκθεση, ο κινητήρας με την κωδική ονομασία KEN660 ανεβάζει 13.000σ.α.λ. ενώ, δυστυχώς, από τα screenshot που πήραμε από το video, δεν είναι δυνατόν να φανούν τα νούμερα απόδοσης ή άλλα τεχνικά στοιχεία.

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως ο κινητήρας είναι τοποθετημένος σε ένα fiberglass σχέδιο sport μοτοσυκλέτας, κάτι που προφανώς δείχνει και το τι έχουμε να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον από την Voge.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 09:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon