.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 12:22

Triumph Street Triple S 660 – Έκδοση A2 – Video

Τον Οκτώβριο του 2019, είχαμε τα πρώτα νέα για την A2 έκδοση της Street Triple από την Triumph, η οποία λανσαρίστηκε αρχικά, αποκλειστικά στην αγορά της Αυστραλίας.

Τώρα η Triumph, με την δημοσίευση ενός video στο επίσημο κανάλι της στο youtube, ξεκινά την διάθεση της μοτοσυκλέτας και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, ευελπιστώντας να προσελκύσει νέους αναβάτες στις τάξεις της.

Δεν πρόκειται απλά για ένα “κομμένο” μοτέρ σε ότι αφορά στην ιπποδύναμη του, αφού η νομοθεσία ορίζει ότι για να είναι μια μοτοσυκλέτα κατάλληλη για έκδοση Α2 θα πρέπει η ισχύς της “ανοικτής” έκδοσης, να μην ξεπερνά τους 94 ίππους.

Με την έκδοση RS να αποδίδει 123 ίππους από τον τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 765 κ.εκ. , αυτό δεν ήταν δυνατό λοιπόν και έτσι η Triumph προχώρησε στην δημιουργία μιας υποκυβισμένης έκδοσης του μοτέρ, μειώνοντας  την διάμετρο και την διαδρομή, από τα 77.9 x 53.4 χλστ., στα 76 x 48 χλστ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια χωρητικότητα της τάξεως των 660 κ.εκ. και μια ανακοινώσιμη ισχύ, στους 94 ίππους, ακριβώς όσους ορίζει δηλαδή ο νόμος ως την κορυφή για να παραχθεί και μια A2 έκδοση.

Για να μην υπάρξει μπέρδεμα με τα νούμερα, η Street Triple 660 S, στην “ανοικτή” της έκδοση αποδίδει 94 ίππους και στην A2 έκδοσης της, 47 ίππους, συμμορφούμενη απολύτως με την νομοθεσία. Αντιστοίχως, η ροπή είναι 6,7 kg-m και 6,1 kg-m στην A2 έκδοση.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο 660, δεν διαφέρει από την Street Triple RS, με τις μοτοσυκλέτες να μοιράζονται την ίδια εμφάνιση με τους χαρακτηριστικούς προτεταμένους προβολείς στην μάσκα.

Η 660 φέρει απλής έδρασης διπίστονες δαγκάνες αντί για τις ακτινικές τετραπίστονες της RS, διαφορετική εξάτμιση και Showa SFF πιρούνι μπροστά αντί για Big Piston. Eπίσης, το μονό αμορτισέρ πίσω, προέρχεται από την Showa και όχι από την Ohlins.

Άλλες διαφορές μεταξύ των μοντέλων, είναι ότι το 660 έχει δύο riding modes (road & rain) αντί των πέντε επιλογών στο RS, το quickshifter ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό και όχι στον standard, ενώ η ψηφιακή οθόνη στον πίνακα οργάνων είναι LCD και όχι TFT. Tέλος, το 660 παραδίδεται χωρίς καρίνα, η οποία είναι standard στο RS.

Όλα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα φυσικά και μια χαμηλή τιμή, η οποία στην Βρετανία έχει ανακοινωθεί στις 7.900 λίρες (η RS ξεκινά από τις 10.300 λίρες).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon