.
Κατηγορία Moto Guzzi
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 12:50

Moto Guzzi V10 Special Concept – Ο Oberdan Bezzi σχεδιάζει το προφανές

Ο νέος υγρόψυκτος κινητήρας της Moto Guzzi προφανώς δε θα μείνει μόνο στην V100 Mandello, και εδώ έχουμε μια πολύ αναμενόμενη πρόταση.

Ο Ιταλός σχεδιαστής Oberdan Bezzi – γνωστός και ως OdiBoi, από το παρατσούκλι του – παράγει πολλά και ενδιαφέροντα σχέδια, τα περισσότερα των οποίων δυστυχώς δε φτάνουν ποτέ στην παραγωγή. Η περίπτωση του Moto Guzzi V10 Special Concept ίσως να γίνει σύντομα μια από τις λίγες φανταστικές ιδέες του Bezzi που συνδέεται με την πραγματικότητα.

Η Moto Guzzi έχει ήδη παρουσιάσει την επόμενη μέρα της με τη μορφή του νέου υγρόψυκτου εγκάρσιου V2 που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι με τη V100 Mandello. Ίσως κάποιοι να βρήκαν περίεργη την επιλογή της ιταλικής εταιρείας να ανοίξει το νέο κεφάλαιο της ιστορίας της με μια sport touring μοτοσυκλέτα, ωστόσο δε χρειάζεται καθόλου φαντασία για να σκεφτεί κανείς πως αναπόφευκτα αυτός ο νέος κινητήρας θα εξαπλωθεί και σε άλλες οικογένειες μοντέλων της Moto Guzzi.

Και, δεδομένου ότι ίσως η πιο εμπορική σειρά της να είναι οι ρετρό γυμνές V7, τί πιο προφανές από το να σχεδιαστεί μια ανάλογη γκάμα με τον νέο κινητήρα; Εφόσον αυτό συμβεί, το όνομα V10 φαντάζει ως το στοίχημα με τη μικρότερη απόδοση, σχεδόν σιγουράκι εδώ που τα λέμε.

Προς το παρόν δεν έχουμε επίσημη πληροφορία για κάτι τέτοιο, πάντως αργά ή γρήγορα πιστεύουμε πως θα έρθει η ώρα των επόμενων εφαρμογών του νέου κινητήρα και, αν όντως προκύψει μια τέτοια σειρά μοντέλων όπως το V10 που οραματίστηκε ο Bezzi, ελπίζουμε όντως να μοιάζει όπως το σχέδιό του.

Ιστοσελίδα Oberdan Bezzi

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon