.
Κατηγορία Zontes
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 15:57

Zontes 703RR – Μπαίνει στην παραγωγή, τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Και το έτερο τρικύλινδρο δημιούργημα της Zontes είναι έτοιμο να βγει στις παγκόσμιες αγορές.

Λίγα 24ωρα μετά την νέα συζήτηση για το Zontes 703F, το τρικύλινδρο Adventure μοντέλο της μάρκας, πληροφορίες κυκλοφόρησαν και για το 703RR, μία μεσαία sport μοτοσυκλέτα η οποία παρουσιάστηκε μαζί με το 703F, στην EICMA 2023. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, και το 703RR πήρε έγκριση τύπου, οπότε σύντομα θα βρεθεί και στις παγκόσμιες αγορές.

Η ιπποδύναμη του κινητήρα που φαίνεται να έχει περάσει από έγκριση, ανέρχεται στους 101 ίππους, τουλάχιστον σε πρώτη φάση καθώς το νούμερο μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με την αγορά στην οποία θα διατεθεί η 703RR. Ο κινητήρας θα έχει ελαφρώς υπερτετράγωνες διαστάσεις, με διάμετρο εμβόλων στα 70 χιλιοστά και διαδρομή στα 60,6 χιλιοστά, ενώ η σχέση συμπίεσης αναφέρεται στο ιδιαίτερα υψηλό 13:1. Ως τρικύλινδρος, θα έχει στροφαλοφόρο άξονα με γωνίες κομβίων 120 μοιρών, με ομαλά διαστήματα ανάφλεξης μεταξύ των κυλίνδρων. H τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας ανακοινώθηκε στα 143 μίλια την ώρα, δηλαδή 230 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μοτοσυκλέτα θα κτίζεται σε ένα πλαίσιο διπλής δοκού από αλουμίνιο και θα φέρει επίσης αλουμινένιο ψαλίδι, με την Marzocchi να φαίνεται πως θα παράσχει τις αναρτήσεις. Το βάρος του μοντέλου έχει αναφερθεί στα 196 κιλά, με όλα τα υγρά του. Εμφανισιακά, το μοντέλο έχει μικρές αλλαγές σε σχέση με το αιχμηρό concept που είδαμε στην EICMA, με το μούτρο να εμφανίζεται να φέρει ένα μεγάλο άνοιγμα εισαγωγής αέρα και πολύ αιχμηρή εμφάνιση – κάτι που ισχύει για ολόκληρο το μοντέλο.

Σίγουρα, η άφιξη αυτού του μοντέλου από την Zontes θα την τοποθετήσει σε μία ιδιαιτέρως ζωηρή, τα τελευταία χρόνια, κατηγορία και περιμένουμε εναγωνίως για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά την χώρα μας.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 15:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Zontes 703F Τιμή – Με αυτά τα δεδομένα, θα κάνει θραύση
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon