.
Κατηγορία Indian
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 09:54

Νέα Indian Sport Chief 2023 - Αθλητικό ήθος

Το νέο μοντέλο της Indian συνδυάζει έναν γνωστό και δοκιμασμένο κινητήρα, με νέα περιφερειακά για αυτούς που θέλουν Αμερικάνα μεν, γρήγορη δε.

H Indian είχε παρουσιάσει την Chief του 2021 σε 3 νέες εκδόσεις τότε, εορτάζοντας τα 100 χρόνια του μοντέλου. Τώρα η αμερικανική εταιρεία ετοίμασε μια ακόμα παραλλαγή του Chief, αλλά με την ονομασία Sport Chief, που στοχεύει και απευθύνεται στους απαιτητικότερους φίλους της.

Το στήσιμο της νέας Indian Sport Chief είναι σε πρώτο πλάνο, με περιφερειακά κορυφής: Το εμπρός πιρούνι είναι της KYB, ανεστραμμένο 43 χιλιοστών και είναι τοποθετημένο με μικρότερη γωνία κάστερ για πιο γρήγορη απόκριση στους χειρισμούς. Στο πίσω μέρος τοποθετήθηκαν 2 αμορτισέρ piggyback από την FOX. Παραδόξως, η Indian επέλεξε να αφήσει τις νέες αναρτήσεις χωρίς ρυθμίσεις, προσφέροντας μόνο την δυνατότητα προσαρμογής της προφόρτισης ελατηρίου, στα αμορτισέρ.

Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα της νέας Sport Chief, με δύο 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo εμπρός, ενώ ο πίσω δίσκος αγγίζει τα 300 χιλιοστά (!) διαμέτρου. Αλλαγμένος είναι και ο τρόπος έδρασης του τιμονιού, με τιμονόπλακες φτιαγμένες σε μηχανουργείο και καβαλέτα 6 ιντσών ύψους (152 χιλιοστά).

Ο κινητήρας της Indian Sport Chief είναι ο δικύλινδρος Thunderstroke 116, κυβισμού 1.890 κ.εκ., που αποδίδει 16,6 kgm ροπής και συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Για την περίσταση, ο κινητήρας είναι βαμμένος σε μαύρο χρώμα, ενώ είναι αερόψυκτος.

Οι αλλαγές αφορούν φυσικά και το στυλ, με την Sport Chief να εξοπλίζεται με «1/4 φέρινγκ» στο εμπρός μέρος, ενώ ιδιαίτερης σχεδίασης είναι η μονή σέλα αναβάτη «solo gun-fighter». Η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη σε 4 χρωματισμούς, τουλάχιστον με βάση όσα ανακοινώνονται μέχρι τώρα: Black Smoke, Ruby Smoke, Stealth Grey και Spirit Blue.

Άξια αναφοράς είναι η κυκλική οθόνη αφής TFT των 4 ιντσών, που προσφέρει όλες τις δυνατότητες της συνδεσιμότητας με κινητό τηλέφωνο, χωρίς όμως να «τετραγωνίζει» και να αλλοιώνει το ρευστό στυλ της Sport Chief.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την διάθεση της Indian Sport Chief στην χώρα μας.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 10:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon