.
Κατηγορία CFMOTO
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 13:39

CFMOTO 250CL-C 2024 - Επίσημη παρουσίαση με ευρωπαϊκή προοπτική

Το μικρότερο cruiser αδελφάκι του 450CL-C παρουσιάστηκε επίσημα στην Κίνα και σε Euro 5 μορφή.

Τον περασμένο μήνα, Απρίλιο 2024, η CFMOTO λάνσαρε το νέο cruiser μοντέλο 450CL-C βασισμένο στον δικύλινδρο κινητήρα 450 cc της, ενώ πριν μερικές μέρες αποκαλύφθηκε στην Κίνα η έλευση ενός ανάλογου μοντέλου στα 250 κυβικά εκατοστά.

Στην πορεία η CFMOTO ενσωμάτωσε το νέο 250CL-C στην κινέζικη ιστοσελίδα της και τώρα το προαναγγέλλει και σε Euro 5 έκδοση με μερικές επίσημες φωτογραφίες, χωρίς ωστόσο να το έχει συμπεριλάβει ακόμη στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα της ώστε να διαπιστώσουμε αν έχει διαφορές στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

250CL C NebulaBlack Right

Ως έχει στην κινέζικη μορφή του λοιπόν το 250CL-C κινείται από ένα υγρόψυκτο τετραβάλβιδο μονοκύλινδρο κινητήρα 249 cc με μέγιστη απόδοση 25 hp και 2.1 kgm (το 85% της οποίας είναι διαθέσιμο από τις 3,000 rpm) για 165 υγρά κιλά, με γεμισμένο το ρεζερβουάρ των 13.5 λίτρων που διαθέτει.

Επιβεβαιώνεται το πολύ χαμηλό ύψος σέλας στα 690 mm, φιλικό για κάθε ανάστημα, ενώ στον βασικό μηχανικό εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνουμε συμπλέκτη ολίσθησης, ψεκασμό Bosch MSE8.0, καθώς και ABS και traction control της Continental.

Στήνεται γύρω από ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, κυλά σε τροχούς 130/90-16 μπροστά και 150/80-16 πίσω, αναρτάται σε συμβατικό πιρούνι με διαδρομή 120 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομές 75 mm χωρίς ρυθμίσεις πλην προφόρτισης πίσω, ενώ σταματά με έναν δίσκο 300 mm και τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά.

250CL C BordeauxRed Left 45

Στα όργανά του θα βρούμε ένα μοναχικό στρογγυλό ρολόι με αναλογικό κοντέρ και μια LCD οθόνη μέσα σε αυτό με ψηφιακές ενδείξεις στροφομέτρου με ρυθμιζόμενο shift light, σχέσης κιβωτίου, στάθμης καυσίμου και μερικές ακόμη πρακτικές πληροφορίες (χιλιομετρητής, ρολόι), ενώ θα διατεθεί σε τρία χρώματα: μαύρο, κόκκινο και δίχρωμο λευκό με πετρόλ.

250CL C TealGreen Right

Προς το παρόν πάντως η ανακοίνωση έχει παραμείνει στη σφαίρα των κοινωνικών δικτύων και το μοντέλο δεν έχει ενσωματωθεί στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, οπότε μένει να επιβεβαιωθούν τα τεχνικά στοιχεία της και φυσικά να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την τιμολόγησή της.

Φανταζόμαστε πως το νέο CFMOTO 250CL-C θα έχει μέλλον και στην Ελλάδα, όπου περιμένουμε για περισσότερες και επισημότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 13:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon