.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 15:15

Yamaha UMQ - Ηλεκτρικό επαγγελματικό τετράτροχο

Η Yamaha παρουσιάζει μια νέα έκδοση του ηλεκτρικού της side-by-side UMX AC, επιμελημένη από την ιταλική Quaddy Srl για να μπορεί να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι Yamaha Motor Europe και Quaddy SRL συνεργάστηκαν στην εξέλιξη ενός ελαφριού οχήματος που μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα σε δημόσιους δρόμους. Η βάση αυτής της συνέργειας προσφέρθηκε από το ηλεκτρικό UMX AC της Yamaha, το οποίο ανέλαβε η Quaddy να τροποποιήσει για χρήση δρόμου και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης τύπου για να μπορεί να ταξινομηθεί κανονικά στην Ε.Ε.

Το νέο μοντέλο ονομάζεται UMQ και θα είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους, UMQ-L και UMQ-T, όπου το πρώτο εντάσσεται στην κατηγορία οχημάτων T2a, δηλαδή περιγράφεται ως "Τρακτέρ", ενώ το δεύτερο είναι ένα Τετράτροχο (Quadricycle) της κατηγορίας L7eCU.

2024 YAM YUM2 ELECH EU DNMC STA 001 03

Η διαδικασία ομολογκασιόν του UMQ ξεκίνησε το 2021 και στα επόμενα τρία χρόνια καθορίστηκαν και εξελίχθηκαν όλα τα μέρη που θα χρειάζονταν για να μετατραπεί το UMX από ένα ηλεκτρικό εργαλείο σε όχημα για κυκλοφορία στον δρόμο. Το ειδικό κιτ που δημιουργήθηκε στην πορεία περιλαμβάνει έναν κλωβό ασφαλείας για την προστασία των επιβαινόντων σε περίπτωση ανατροπής (ROPS ή Roll-Over Protective Structure), φλας, φώτα μπροστά και πίσω, εγκεκριμένοι τροχοί 22 ιντσών, σύστημα φρένου έκτακτης ανάγκης και κοτσαδόρος.

Στο εσωτερικό του UMQ προστέθηκαν ζώνες ασφαλείας τριών σημείων, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, νέα χειριστήρια, οθόνη στα όργανα και νέο σκέπαστρο για τον χώρο των επιβατών που μπορεί να κλείσει εντελώς από μπροστά και πίσω για καλύτερη προστασία από καιρικά φαινόμενα.

2024 YAM YUM2 ELECH EU WS7 DET 001 03

Το UMQ χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 5.0 kW (6.7 hp) που μπορεί να κινήσει το όχημα ως τα 31km /h. Ο χώρος φορτώματος στο πίσω μέρος είναι μετρημένος στις διαστάσεις μιας τυπικής παλέτας ευρωπαϊκού τύπου, με ικανότητα μεταφοράς φορτίου έως 363 κιλά και έλξης έως 680 κιλά, ενώ διαθέτει και έναν αποθηκευτικό χώρο μπροστά με χωρητικότητα 29 λίτρα.

Η παραγωγή του "πολιτικού" UMQ-T προβλέπεται για το δεύτερο τετράμηνο της φετινής χρονιάς, ενώ το αγροτικό UMQ-L θα ακολουθήσει στις αρχές του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « QJMOTOR SRK921RR 2024 - Άρχισαν οι εξαγωγές της [Βίντεο με ήχο]
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon