.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 15:49

Το ταξιδιάρικο Honda Monkey 125 του Andre Sousa - Οι μετατροπές

Όπως σας είχαμε γράψει πρόσφατα, ο Πορτογάλος ταξιδιώτης Andre Sousa, που στόχο έχει να κάνει τον γύρο του κόσμου καβάλα σε ένα Honda Monkey 125, πέρασε και από την Ελλάδα, όπου και του πήραμε συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Δείτε τώρα το υπέροχα διαμορφωμένο ταξιδιάρικο Monkey του, και μάθετε τις μετατροπές που έχει υποστεί για να γυρίσει όλη τη Γη.

Μηχανολογικά το Honda Monkey 125 του Andre Sousa είναι εντελώς στοκ. Μόνο η εξάτμιση προέρχεται από το αδελφάκι του Monkey, το MSX 125, καθώς με το πιθηκάκι φορτωμένο μέχρι πάνω με τα πράγματα του Πορτογάλου, το ελαστικό ακουμπούσε στην original εξάτμιση.

Οι σχάρες εμπρός και πίσω είναι της Touratech, ενώ για το ταξίδι ο Sousa καβαλά και έξτρα δοχεία βενζίνης για τις χώρες εκτός Ευρώπης, εκεί όπου τα βενζινάδικα απέχουν πολύ το ένα από το άλλο. 

Μπροστά έχουν τοποθετηθεί κάγκελα, τα οποία δεν προστατεύουν από κάποιο ατύχημα, αλλά βοηθούν τον ταξιδάρη αναβάτη στο να ξεκουράζει τα πόδια του στις μεγάλες αποστάσεις που διανύει!

Τα έξτρα φώτα προέρχονται κι αυτά από την Touratech, και βοηθούν πολύ στη νυχτερινή οδήγηση.

Παράλληλα ο Sousa έχει τοποθετήσει μια ζελατίνα μπροστά για τον αέρα, πιο σκληρά ελατήρια πίσω από CBF125, για να μην αγγίζει ο τροχός στο φτερό λόγω του μεγάλου βάρους με τα συμπράγκαλα στο ταξίδι, ενώ έχει τοποθετηθεί και μια βάση για το Smartphone του αναβάτη.

Ο λόγος που ο Andre Sousa κράτησε στοκ τον κινητήρα των 9 ίππων ήταν γιατί αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση. Να κάνει τον γύρο του κόσμου με 125 κυβικά και 9 ίππους, με το Monkey 125 σε στοκ μορφή.

Κι όλες οι παραπάνω μετατροπές που έκανε ήταν απλώς για να αντισταθμίσει το βάρος που κουβαλά.

Καλή συνέχεια στο ταξίδι σου Andre!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon