.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 16:42

MotoGP 2020, 12ος αγώνας, Teruel (Ισπανία)

Μπορεί στα δοκιμαστικά ο Takaaki Nakagami να ήταν άπιαστος, μπορεί να πήρε την pole position και να ήταν ταχύτερος όλων παντού, όμως ο αγώνας ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Εκεί, ο Franco Morbidelli πήρε μια πανάξια νίκη, και το βάθρο συμπλήρωσαν οι αναβάτες της ομάδας της Suzuki!

Αχ τα δοκιμαστικά… μεγάλη και πονεμένη ιστορία για πολλούς αναβάτες που κατόπιν δεν καταφέρνουν να αναπράγουν τις εκρηκτικές επιδόσεις τους στον αγώνα.

Τι να πει κι ο άμοιρος ο Taka, που από τον Παράδεισο το Σάββατο 24/10 (πρώτη του pole στο MotoGP, πρώτος Ιάπωνας αναβάτης που παίρνει pole position τα τελευταία 16 χρόνια και πρώτος αναβάτης Honda που παίρνει pole μετά το γιαπωνέζικο GP του… 2019), πήγε στην Κόλαση την Κυριακή 25/10.

Κι αυτό γιατί μετά από μια πρώτη ψυχρολουσία για Brad Binder και Jack Miller, όταν ο πρώτος έπεσε αψυχολόγητα πάνω στον δεύτερο (και φίλο του) με συνέπεια να εγκαταλείψουν άδοξα στον 1ο κιόλας γύρο… ήρθε η σειρά του Ιάπωνα αναβάτη του HRC.

Μόλις στην 5η στροφή του 1ου γύρου, ο Nakagami έκανε το πρώτο μεγάλο λάθος της φετινής σεζόν, χάνοντας το μπροστινό, πέφτοντας κι εγκαταλείποντας άδοξα!

Τι κρίμα. Και τι στεναχώρια για τον Taka, που δικαίως ήταν απαρηγόρητος.

Κάπως έτσι βρέθηκε ένας αναβάτης της Petronas να οδηγεί τον αγώνα, και όχι… αυτός δεν ήταν ο Fabio, αλλά ο Franco!

Ο Morbidelli λοιπόν τέθηκε επικεφαλής της κούρσας, ακολουθούμενος από τον Rins της Suzuki, με τον έτερο “σουζουκάκια”, τον Joan Mir να κάνει φανταστική εκκίνηση και από τη 12η θέση να βρίσκεται με το καλημέρα 5ος.

Καλύτερη επίδοση από τα Ducati, που είχαν καταποντιστεί στα δοκιμαστικά, αυτή του μοναδικού αναβάτη με… περυσινή μοτοσυκλέτα, του ταλαντούχου Johann Zarco, με τον Γάλλο να βρίσκεται 3ος πίσω από Morbidelli και Rins.

Πιο πίσω, ο Alex Marquez, που τα τελευταία GP σημειώνει ασύλληπτη πρόοδο, ερχόταν σίφουνας να τους περάσει όλους. Κι αν στον προηγούμενο αγώνα είχε εντυπωσιάσει άπαντες με τη 2η θέση του, τώρα ήταν φανερό πως στόχευε να βελτιώσει αυτή του την επίδοση κατά μία θέση.

Ο Vinales βρισκόταν 4ος, ενώ ο δύσμοιρος ο Quartararo για μια ακόμη φορά δεν κατάφερνε να βρει την χαμένη του ταχύτητα.

Δυστυχώς για τον “έτερο” Marquez, η τύχη του τελείωσε 11 γύρους πριν το τέλος, με τον αναβάτη της εργοστασιακής Honda να πέφτει και να εγκαταλείπει. Κάπως έτσι, οι 2 αναβάτες της Honda (Nakagami, Alex Marquez) που τερμάτιζαν κάθε αγώνα, βρέθηκαν για πρώτη φορά κι οι 2 εκτός!

Ο Mir συνέχισε την ανοδική του πορεία, ξεμπερδεύοντας με Vinales και Zarco, παλεύοντας κατόπιν να πιάσει τον ομόσταυτλο του και τον Morbidelli.

Ο Morbido κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Rins, με τον Mir να μην καταφέρνει να φτάσει τους πρώτους δύο, ενώ η μάχη για την τέταρτη θέση μαινόταν για ώρα μεταξύ Pol Espargaro, Zarco και Oliveira. Τελικά ήταν ο αναβάτης της ΚΤΜ εκείνος που επικράτησε μεταξύ των τριών τους, με τον Zarco να κλείνει το TOP-5.

Με 2 τρίτες θέσεις στο Aragon (στον διπλό αγώνα), ο πρωτοπόρος στη γενική κατάταξη Joan Mir είδε τη διαφορά του από τους διώκτες του να μεγαλώνει (δίχως όμως να δημιουργεί απόσταση ασφαλείας), καθώς έχει 137 βαθμούς, έναντι 123 του δεύτερου Fabio Quartararo, και 118 του τρίτου Maverick Vinales, που ήταν μόλις 7ος στο Teruel.

Τώρα, ακολουθούν 2 αγώνες στη Valencia, πριν η κουρτίνα πέσει για τη σεζόν του 2020, στην πίστα του Portimao, ενώ η μάχη για τον τίτλο είναι πολύ πιθανό να μαίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή!

Δείτε ΕΔΩ τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα του Teruel.

Και ΕΔΩ την γενική κατάταξη του MotoGP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon