.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 15:31

Hard Enduro 2024, 1ος αγώνας, Valleys Hard Enduro (Αγγλία)

Με το δεξί άνοιξε λογαριασμό στο 2024 ο περσινός πρωταθλητής Manuel Lettenbichler.

Ξεκίνημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro που για το 2024 μετρά επτά αγώνες, έναν περισσότερο από την περσινή διοργάνωση. Η αρχή έγινε με το Αγγλικό GP Valleys Hard Enduro, έναν νέο αγώνα που για πρώτη φορά μπαίνει στο καλεντάρι της FIM και φιλοξενείται στη South Wales Valley στην Ουαλία.

Η δράση άνοιξε την Παρασκευή 10/5 με τον Προκριματικό γύρο, στον οποίο πρώτευσε ο πρωταθλητής 2023, Manuel Lettenbichler (KTM), που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επίμονα πιεστικό Johny Walker (Beta) και τον Alfredo Gomez (Rieju).

9d9fd42ce01e2261b91e127e6817b23a2bc243c54dcdf15fb65db41e55f65df5

Το Σάββατο 11/5 η δράση άνοιξε με τον Πρόλογο σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων από την οποία, μετά από δύο γύρους, θα προκρίνονταν οι 100 ταχύτεροι αναβάτες για τον κυρίως αγώνα της Κυριακής (12/5).

Στη μάχη αυτή ο Lettenbichler οδηγούσε πρακτικά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και εύλογα τερμάτισε πρώτος, ενώ τη δεύτερη θέση κατάφερε να πάρει ο Teodor Kabakchiev (Sherco) μπροστά από τον Walker.

lettenbichler1

Στον κυρίως αγώνα ο Lettenbichler θεωρείτο εξαρχής φαβορί μετά και την απόδοσή του τις προηγούμενες δύο μέρες και ο Γερμανός πρωταθλητής δεν απογοήτευσε, παίρνοντας την πρώτη νίκη της νέας σεζόν χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βούλγαρος Kabakchiev αφότου κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον ομόσταυλο Mario Roman (Sherco).

kabakchiev

Έτσι ο Lettenbichler άνοιξε τη νέα σεζόν όπως έκλεισε την προηγούμενη, στην κορυφή της κατάταξης με 23 βαθμούς, με τον Kabakchiev δεύτερο στους 19 και τον Roman τρίτο στους 15.

Στη Junior κατηγορία του Hard Enduro διέπρεψε ο Άγγλος Mitch Brightmore (Husqvarna) μπροστά από τον αδελφό του Ashton Brightmore (Husqvarna), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Robert Crayston (KTM).

Η συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro μας ταξιδεύει στην Αυστρία και το διάσημο Red Bull Erzbergrodeo από 30 Μαΐου ως 2 Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hard Enduro 2023, 5ος αγώνας, Hixspania Hard Enduro (Ισπανία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon