.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 18:12

AMA SX 2019 – 7ος αγώνας, Arlington (ΗΠΑ)

Τετραπλός Webb στο νήμα

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross εξελίσσεται σε ένα από τα πιο συναρπαστικά και αγωνιώδη των τελευταίων ετών και αυτό δε δείχνει να αλλάζει σύντομα. Παραδόξως μάλιστα, αυτό συμβαίνει παρόλο που έχουμε έναν αναβάτη να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας κερδίσει τους τέσσερις από τους επτά ως τώρα αγώνες.

Η μετάβαση στο στάδιο του Arlington στο Dallas έφερνε μια σειρά με τους 4 πρώτους αναβάτες των 450 να παίζουν σε μονοψήφιες διαφορές στην κατάταξη. Η δε πίστα θεωρείτο μια από τις πιο σφικτές του πρωταθλήματος, από αυτές όπου η προσπέραση δεν είναι καθόλου εύκολη και, ως εκ τούτου, η εκκίνηση κρίνεται κρίσιμης σημασίας.

450SX

Τι κι αν όλοι προέβλεπαν πως η εκκίνηση είναι μισή νίκη; Πείτε το αυτό στον Cooper Webb (KTM), που στον Τελικό της μεγάλης κατηγορίας έμεινε έκτος μετά την πρώτη στροφή και έβλεπε τον Ken Roczen (Honda) να απομακρύνεται καταδιωκόμενος από τον Marvin Musquin (KTM).

450 webb
Cooper Webb (KTM)

Ο Webb παρέδωσε μια παράσταση από τις λίγες, οδηγώντας μανιασμένα για να περάσει τους προπορευόμενους αναβάτες τον ένα μετά τον άλλο, πριν φτάσει στο κατόπι των δύο πρώτων.

Αφού καθάρισε με τον Musquin, έβαλε τον Roczen στο στόχαστρο και κατάφερε να του κάνει τη μαγική προσπέραση μόλις στην τελευταία στροφή, βγαίνοντας τόσο καλύτερα ώστε να του κλέψει τη νίκη στο νήμα με μόλις 0.023 δευτερόλεπτα – κοινώς, 23 εκατοστά του δευτερολέπτου!

450 karo simaia
Στον τερματισμό οι Webb (δεξιά) και Roczen (αριστερά) χωρίζονταν από μόλις 0.023 δευτερόλεπτα!

Μοιραία ο Γερμανός αναβάτης της Honda έμεινε δεύτερος, ενώ ο Γάλλος Musquin έκλεισε την τριάδα έχοντας χάσει επαφή με την κορυφή από τη στιγμή που τον προσπέρασε ο Webb – και παρότι ως τότε κυνηγούσε λυσσαλέα την πρώτη του φετινή νίκη.

Κάπως έτσι ο Webb διατήρησε την κόκκινη number plate, δηλαδή την πρωτιά της κατάταξης, τώρα με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Roczen (150 με 148 βαθμούς). Ο δε Musquin, ο θεωρητικά χαμένος της υπόθεσης, “υποχώρησε” σε απόσταση 6 βαθμών από την κορυφή και 4 από τη δεύτερη θέση.

450 roczen
Ken Roczen (Honda)

Μάλλον ο μεγαλύτερος χαμένος της όλης ιστορίας να είναι ο Eli Tomac (Kawasaki), ο οποίος έπεσε και τερμάτισε μόλις 12ος, μένοντας και πιο πίσω στην κατάταξη. Πλέον είναι στην 4η θέση με 134 βαθμούς, 10 ολόκληρους από την κορυφή.

250SX East

Στον δεύτερο αγώνα της Ανατολικής Περιφέρειας του Supercross και τα 250 κυβικά, ο Austin Forkner (Kawasaki) κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

Αυτό ωστόσο δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε στο κατόπι του τους Chase Sexton (Honda) και Jordon Smith (KTM). Ωστόσο λίγο πριν το τέλος αμφότεροι βγήκαν από το κάδρο με πτώσεις και σβησμένους κινητήρες, γεγονός που έδωσε στον Forkner τον ζωτικό χώρο για να κερδίσει καθαρά και σχετικά άνετα.

250 forkner
Austin Forkner

Πίσω του o Justin Cooper (Yamaha) εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την κατάσταση για να πάρει τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος τερμάτισε ένας απογοητευμένος Sexton, που από διεκδικητής της νίκης βρέθηκε να παλεύει για να προλάβει το βάθρο.

Κάπως έτσι ο Forkner απολαμβάνει την κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας με το απόλυτο των 52 βαθμών, ενώ δεύτερος βρίσκεται ο Cooper με 44 και ακολουθεί ο Smith με 42 και ο Sexton με 39.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος AMA SX 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 18:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon