.
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 18:57

WorldSBK 2025 - «Φεύγει» η Kawasaki, έρχεται η Bimota!

Η Bimota θα κάνει το 2025 το μεγάλο της αγωνιστικό comeback, συμμετέχοντας στα WorldSBK βασιζόμενη στην πρώην πια ομάδα της Kawasaki.

Η νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί θα ονομάζεται Bimota by Kawasaki Racing Team, σε μια κοινοπραξία που θα οδηγήσει σε μια μοτοσυκλέτα με πλαίσιο της Bimota και κινητήρα της Kawasaki, τη σεζόν του 2025. Η Kawasaki θα μεταφέρει μεγάλο μέρος από το προσωπικό της ομάδας της στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Bimota, σε μια στιγμή - ορόσημο και για τους δύο κατασκευαστές. Για την Kawasaki αφενός, η οποία βρίσκεται στην κορυφαία σειρά αγώνων με μοτοσυκλέτες παραγωγής για σχεδόν 40 χρόνια, αφετέρου για τη Bimota, μιας και είναι μια επιστροφή υψηλού προφίλ στους αγώνες. Ο Ιταλός κατασκευαστής κέρδισε επτά αγώνες στην πρώτη σεζόν του στα WSBK, το 1988, μέσω των Davide Tardozzi και Stephane Mertens, με 5 και 2 Τίτλους, αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kawasaki Motors, Ltd. Hiroshi Ito, δήλωσε: «Η Bimota έχει αξιοζήλευτη φήμη για την αριστεία στο σχεδιασμό και την κατασκευή μοτοσυκλετών. Ως μέρος του οράματός μας για την εξέλιξη αυτής της παγκοσμίου φήμης μάρκας, βλέπουμε τους αγώνες ως ένα λογικό επόμενο βήμα τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη προϊόντων όσο και την έκθεση της επωνυμίας στην παγκόσμια σκηνή. Η δέσμευσή μας στο WorldSBK είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ και ελπίζουμε ότι αυτό το νέο αγωνιστικό project θα δώσει ενέργεια στους οπαδούς τόσο της Bimota όσο και της Kawasaki. Το πάθος για την επιτυχία στον αγώνα παραμένει και ανυπομονούμε για την παρουσία της Bimota by Kawasaki Racing Team στο grid του 2025».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bimota, Pierluigi Marconi, δήλωσε: «Η μηχανική, η τεχνολογία και η καθημερινή επιχειρηματική υποστήριξη που ήδη προσφέρεται από την Kawasaki έχει επαναφέρει τη Bimota σταθερά στη συνείδηση των μέσων ενημέρωσης και των πιθανών πελατών. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε ένα επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας. Η Bimota είχε τους αγώνες ως μέρος του DNA της από την πρώτη μέρα και το να αγωνίζεται στο WorldSBK παράλληλα με την ανάπτυξη της νέας γκάμας των προϊόντων μας, ενώ διευρύνει το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων, έχει μια αναμφισβήτητη λογική.

Η απαράμιλλη εμπειρία των υπαρχόντων ειδικών της Kawasaki Racing Team και η πλήρης υποστήριξη και συνεργασία της Kawasaki Motors, Ltd. στην Ιαπωνία μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία. Η Bimota by Kawasaki Racing Team σίγουρα θα αποτελέσει τα θεμέλια του επόμενου κεφαλαίου στην ιστορία της Bimota.»

Ο Διευθυντής Ομάδας KRT WorldSBK, Guim Roda, δήλωσε: «Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, εγώ και όλοι όσοι εργαστήκαμε για την KRT, αφιερωθήκαμε ολόψυχα στο project του Superbike της Kawasaki και κερδίσαμε επτά τίτλους αναβάτη WorldSBK και πολλές διακρίσεις ομάδας και κατασκευαστών. Τώρα – αφού η Kawasaki αγωνίστηκε για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike – είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος μιας νέας εποχής που διαμορφώνει την υποδομή της νέας Bimota by Kawasaki Racing Team.

Σίγουρα θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε και να γιορτάσουμε την κληρονομιά της Kawasaki στους αγώνες Superbike, αλλά είμαστε επίσης εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που αποτελούμε βασικό συστατικό αυτής της νέας κοινοπραξίας Bimota και Kawasaki. Αυτή είναι μια εξέλιξη για την προσέγγιση της Kawasaki στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων παραγωγής και μας τιμά να παίξουμε τον ρόλο μας σε αυτό το νέο project. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται για να πετύχουμε και θα είναι μια φρέσκια, δυναμωτική εμπειρία φέρνοντας μια εντυπωσιακή ομάδα δύο αναβατών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2025.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 19:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon