.
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 14:26

Lukas Hollbacher – Σοβαρές επιπλοκές μετά από επέμβαση, η καριέρα του σε κίνδυνο

Την παράλυση του δεξιού του ποδιού μετά από επιπλοκές χειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζει ο 28χρονος αθλητής του Supermoto και η ανησυχία για την καριέρα του είναι έκδηλη.

Δυστυχώς το 2023 δεν τελειώνει καλά για τον Lukas Hollbacher, ο οποίος αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supermoto του 2023, όπου και τερμάτισε στην 2η θέση. Αυτό και μόνο αποτέλεσε ένα σημαντικό επίτευγμα, του Hollbacher και της ομάδας του οι οποίοι στόχευσαν αρχικά, στην προσαρμογή τους στα δεδομένα ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος, όμως ο Hollbacher υπέφερε από έντονο πόνο προς το τέλος της σεζόν, αποτέλεσμα μετατόπισης μεσοσπονδύλιου δίσκου.

«Έπρεπε να ολοκληρώσω την σεζόν με πόνο, αυτό με επηρέασε πολύ βαριά και στην ψυχολογία μου. Μετά από κάποιες συζητήσεις, δεν μπορούσα να αποφύγω την χειρουργική επέμβαση.» είπε ο Hollbacher, ωστόσο κατά την επέμβαση αυτή σημειώθηκαν επιπλοκές, με αποτέλεσμα ο 28χρονος αναβάτης, να πάθει νευρολογική ζημιά. «Υπήρξε μία επιπλοκή, διότι τα νεύρα L4 και L5 τραυματίστηκαν. Μετά από σχεδόν πλήρη παράλυση του δεξιού μου ποδιού στην αρχή, πήρα πολλή δύναμη πίσω μέσα σε 3 εβδομάδες» είπε.

Προς το παρόν, ο Hollbacher βρίσκεται σε κλινική αποκατάστασης στο Gmundnerberg και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση -ίσως και η καριέρα του να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο ίδιος δήλωσε συμπληρωματικά: «Η ευχή μου και ο μεγάλος μου στόχος είναι να επιστρέψω στην μοτοσυκλέτα μου. Θα δούμε πως θα πάει. Έχω έντονη επιθυμία να είμαι και πάλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 14:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon