.
Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 16:35

Marc Marquez - Θα πάει στην Ducati το 2025;

Ισπανικές φήμες για την «επόμενη μέρα» του πιο πολυσυζητημένου και, μέχρι τώρα, παντελώς αποτυχημένου συμβολαίου στα MotoGP.

Τα σενάρια για τις μεταγραφές στο MotoGP, ακόμα και για το 2024, έχουν ξεκινήσει ήδη και ο Marc Marquez πρωταγωνιστεί σε αυτά. Το απόλυτο Success story της συνεργασίας του με την Honda μέχρι το 2019, έχει εξελιχθεί στον... απόλυτο εφιάλτη, από το 2020 και μετά: Από την στιγμή που υπεγράφη το 4ετές συμβόλαιο της Honda με τον #93, καμία από τις δύο πλευρές δεν επέστρεψε στα πρωταθλήματα!

Τα σενάρια φυγής του Marquez από την Honda ακούγονται πολύ, ενώ μέσα από τις δηλώσεις των ίδιων των εμπλεκόμενων, συνειδητοποιείς ότι... δεν υπάρχει καπνός, χωρίς φωτιά. Για τον 30χρονο φέτος Ισπανό, «όλα παίζουν» αν όντως αποχωρήσει από την Honda, στο τέλος του συμβολαίου του. Και φυσικά, παίζει και η πιθανότητα να μεταβεί στην Ducati.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν την δική τους άποψη για το ζήτημα, η οποία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από τις δηλώσεις της ίδιας της Ducati, πριν λίγο καιρό, η οποία ισχυρίστηκε ότι «δεν χρειάζεται τον Marc Marquez», υψώνοντας τείχος ανάμεσα τους. Ο ίδιος, δεν έχει κάνει ευθείς δηλώσεις ενδιαφέροντος, αλλά ούτε και έλλειψης αυτού, για μια τυχόν συνεργασία με τους «κόκκινους». Το ισπανικό μέσο Motociclismo.es, όμως, υποστηρίζει ότι ο Marquez πρέπει να επιδιώξει «οπωσδήποτε» μια συνεργασία με την Ducati.

Οι λόγοι; Αρκετοί και σημαντικοί. Κατά γενική ομολογία, η Ducati έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα στα MotoGP αυτή την στιγμή, ένα σημείο μηχανολογικής αναφοράς. Επιπλέον, η Ducati γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μόνος τους αρκετά ισχυρός αντίπαλος, είναι ο ίδιος ο Marc Marquez -ο οποίος είναι ξανά σε θέση να κάνει επίδειξη δύναμης, ακόμη και αν δεν έχει επιστρέψει στις νίκες. Το ισπανικό μέσο δεν παραλείπει να... στηλιτεύσει και το λάθος της Ducati, να υποεκτιμήσει τις δυνατότητες superstar αναβατών με τους οποίους συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια -βλέπε Jorge Lorenzo και Alvaro Bautista, στα MotoGP και WSBK αντίστοιχα. Μάλιστα, στο MotoGP, η σχέση με τον Lorenzo δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, σε αντίθεση με αυτή με τον Bautista, που τελικά οδήγησε και σε παγκόσμιο τίτλο.

Στηριζόμενοι στα παραπάνω, οι συνάδελφοι μας εξ Ισπανίας, τονίζουν ότι η Ducati πρέπει να διεκδικήσει τον Marc Marquez, έτσι ώστε αυτός να μην πάει πουθενά αλλού -και πιθανόν να κερδίσει και άλλο τίτλο εκεί. Πως εξασφαλίζεις ότι ο ισχυρότερος αναβάτης στο Grid, δεν θα είναι πρόβλημα στις βλέψεις σου για τίτλο; Τον... αποκτάς εσύ, μας λένε οι Ισπανοί. Συζητήστε το...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 16:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon